Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Efterlyser politisk handling: Medarbejdere i isolation rammer butikker hårdt

Foto: detailfolk.dkWednesday den 1 September 2021 kl. 11:48 - Kilde: Finans

Mange medarbejdere må melde sig syge efter et opkald fra smitteopsporingen. De tab hænger butikkerne selv på.

Smitteopsporingen er en svær udfordring for nogle butikskæder, fordi medarbejderne må melde sig syge for at gå i selvisolation.

Det gælder især butikskæder med mange unge ansatte, skriver Finans.

Siden udgangen af juni har det ikke været muligt at få refusion fra staten, når medarbejdere må blive hjemme på grund af coronasmitte. Men de regler bør genindføres, lyder en opfordring fra flere sider - herunder Dansk Erhverv og butikskæden Humac.

- Butiksansatte kan ikke arbejde fra hjemmekontoret, så fysisk fremmøde er påkrævet. Hvis en ansat bliver bedt af smitteopsporingen om at gå i isolation, må vi følge det. Vi skal dog holde vores butikker åbne, og det her rammer vagtplaner hårdt, siger den adm. direktør i Humac, Michael Bech, til Finans.

Restriktioner ophæves

Mens butikskæderne oplever problemer med sygefravær i forbindelse med pandemien, så forsvinder de sidste restriktioner i erhvervslivet.

Fra i dag - onsdag den 1. september - kan natklubber og diskoteker tage imod gæster for første gang efter halvandet års nedlukning.

Samtidig ophører restriktionerne for åbningstider, udskænkning af alkohol og kravene om ensretning i butikker, skiltning og indretning af lokaler, skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

- Tilbage omkring påske begyndte vi den gradvise genåbning af Danmark efter nogle hårde måneder. Først med frisørerne og massørerne, så storcentrene og de private arbejdspladser. Det hele i takt med, at vi dag for dag fik mere kontrol over corona-epidemiens greb i vores samfund, siger erhvervsminister Simon Kollerup (A).

- Nu tager vi så forhåbentligt det sidste skridt med diskoteker og natklubber, der i dag igen kan sætte strøm til musikanlægget, tænde de kulørte lamper og byde kunder op til fest. Det glæder jeg mig utrolig meget over, og det kan kun lade sig gøre på grund af den samlede indsats, vi alle har lagt, siger erhvervsministeren.

LÆS OGSÅ: Supermarkeder beholder corona-tiltag i butikkerne

Læs hele artiklen på Finans


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD