Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Politisk aftale fjerner hæmsko for detailhandlen

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 10 juni 2021 kl. 11:59 af: Kristian Holgersen

Fra på mandag vender lidt mere af den kendte hverdag tilbage i butikkerne, når kravet om at bære mundbind forsvinder.

Et af de mest iøjnefaldende tegn på, at vi befinder os i en pandemi, har været brugen af mundbind.

Men nu har et bredt politisk flertal besluttet at slække på en række corona-restriktioner og endda helt udfase kravet om mundbind i næsten alle sammenhænge fra mandag den 14. juni.

Dermed kommer detailhandlen og restaurationsbranchen til at ligne sig selv igen, mens stående passagerer i den kollektive trafik som de eneste må ulejlige sig med at bruge værnemidler i et stykke tid endnu.

Som en del af aftalen kommer butikkerne også til at kunne sælge spiritus og alkohol frem til klokken 24 - lige nu er grænsen klokken 22.

I Dansk Erhverv og Dansk Industri tager man godt imod aftalen. De hårde restriktioner har været en hæmsko for butikkerne og mange andre hjørner af erhvervslivet.

- Selvom vi uden tvivl har det værste bag os, så er der stadigvæk et stykke vej endnu, når så mange virksomheder bliver berørt af restriktioner, siger Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

- Det er særligt forsamlingsforbud, begrænsning af lukketider og krav om mundbind og coronapas, som rammer og har ramt hårdt. Derfor kan vi med tilfredshed konstatere, at de politiske forhandlinger har taget et seriøst livtag med restriktionerne med en konkret plan for udfasning af mundbind og krav om coronapas, siger han.


Aftale om yderligere udfasning af restriktioner

  • Krav om mundbind/visir ophæves den 14. juni 2021 på alle områder undtagen i den kollektive transport mv., når man ikke sidder ned. Krav om mundbind/visir udfases helt den 1. september 2021.
  • Den fortsatte brug af coronapas indgår som en forudsætning for udfasning af kravet om mundbind/visir. Coronapassets udfasning begynder fra den 14. juni 2021.
  • Åbningstiden på serveringssteder mv. udvides fra 11. juni 2021 til kl. 24.00. Samtidig åbnes der generelt (dvs. også i detailhandlen) for salg af alkohol indtil kl. 24.00. Pr. 15. juli 2021 udvides åbningstiden yderligere til kl. 02.00, ligesom forbud mod salg af alkohol lempes tilsvarende.
  • For serveringssteder mv., hvor gæster i det væsentlige sidder ned, ophæves arealkrav og afstandsanbefalinger den 1. juli 2021.
  • Nattelivet, herunder diskoteker, natklubber og lignende, åbnes pr. 1. september 2021 med krav om coronapas, men uden andre restriktioner. Den 1. oktober 2021 ophæves kravet om coronapas.

Kilde: Aftale om yderligere udfasning af restriktioner mv. fra den 11. juni 2021


LÆS OGSÅ: Politisk aftale om genåbningsplan er i hus: - Dårlig timingFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD