Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Færre butikslokaler står tomme trods coronakrisen

Foto: detailfolk.dkTuesday den 1 June 2021 kl. 06:00 af: Redaktionen

For tredje kvartal i træk bliver der færre ledige butikslokaler, viser nye tal. Lejeniveauet er faldet en smule, forklarer analysechef.

I årets andets kvartal er tre procent af landets butiksareal udbudt til leje eller salg. Det viser de seneste tal fra portalen Ejendomstorvet.dk.

Dermed fortsætter andelen af ledige lokaler faldet i tre kvartaler i træk, selvom store dele af detailhandlen har været under pres på grund af restriktionerne under coronakrisen.

- Lige efter den store nedlukning i marts 2020 kunne vi registrere en stigende andel udbudte butikslokaler, men så vendte billede, siger Jakob Wegener. Han er adm. direktør for Ejendomstorvet.dk.

- Tre kvartaler i træk er udbuddet af ledige lokaler til butikker, spisesteder og takeaway faldet og er i dag lavere, end da coronaen ramte Danmark. Siden toppen i midten af 2020 er udbuddet skrumpet med næsten 92.000 kvadratmeter – et areal svarende til fx 30 Føtex- eller Kvickly-varehuse, siger han.

Ifølge analysechefen for mæglervirksomheden Nordicals - Stig Plon Kjeldsen - er der flere grunde til, at coronakrisen ikke har luget mere ud i handelsgaderne.

- Mange steder er lejeniveauerne kommet en smule ned, så det er blevet mere attraktivt for nye lejere og butikker at etablere sig, siger han og fortsætter:

- Privatforbruget har hele tiden været højt, blandt andet fordi der har været begrænsninger på, hvor meget danskerne har kunnet rejse – det har sat gang i fx møbelkøb og projekter i hjemmet, så nogle butikstyper har øget salget. Hjælpepakkerne har reddet mange, og selv om der lige nu er udbredt optimisme i kraft af vaccinationerne, så mangler vi at se, hvad der sker, når hjælpepakkerne udløber, siger Stig Plon Kjeldsen.

LÆS OGSÅ: Normal åbner syv sommer-butikker på samme dagFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD