Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Derfor giver Dansk Supermarkeds ejerskifte mening

Topchef i Dansk Supermarked Per Bank er glad for den nye ejer.
Foto: Dansk SupermarkedWednesday den 8 January 2014 kl. 10:17 - Kilde: Flere medier

Fra alle parter lyder der meldinger om, at gårsdagens salg af Dansk Supermarked til to Salling-fonde var den bedst tænkelige løsning.

Tirsdag kom meldingen om, at en af Danmarks detailgiganter nu skifter ejer.

Mærsk meldte ud, at rederiet sælger sin aktiemajoritet i Dansk Supermarked til de to Salling-fonde, Købmand Herman Sallings Fond og Købmand Ferdinand Sallings Mindefond.

LÆS OGSÅ: Mærsk sælger stor andel af Dansk Supermarked

Og for rederigiganten var det vigtigt at finde en dansk køber til Dansk Supermarked i respekt for de 50 års samarbejde, man har haft med Salling selskaberne. Det sagde Mærsk-topchef Nils Smedegaard Andersen til gårsdagens pressemøde om salget, rapporterer flere medier.

Det var netop købmand Herman Salling, der i sin tid startede det såkaldte Jydsk Supermarked op. Det skiftede efterfølgende navn til Dansk Supermarked med Mærsks overtagelse af 50 procent af aktierne i 1964.

Mærsk kan med frasalget indkassere en regnskabsmæssig avance på 14 milliarder kroner.

Den bedst tænkelige ejer

Og topchef i Dansk Supermarked Per Bank er glad for, at Dansk Supermarked med Salling fondenes overtagelsen af aktiemajoriteten kunne købe sig selv, som han udtrykte det ved pressemødet. Det skriver Politiken.

Over for Børsen betegner Per Bank Salling som den bedste ejer, man som virksomhedsleder kan forestille sig. Han lægger vægt på, at der ikke er nogen aktionærer, der skal betales udbytte til, så man i stedet kan investere i virksomheden. Det skal blandt andet sikre, at Dansk Supermarked kan udbygge sin føring på det danske dagligvaremarked samt at man kan fokusere på en ekspansion i udlandet. Her er der i første omgang fokus på discountkæden Netto, der allerede er til stede i Sverige, Polen og Tyskland.

For kasseassistenter, flaskedrenge og andre medarbejderne i Dansk Supermarked betyder ejerskiftet, at der nu kan komme ro på, efter der i flere måneder er gået rygter om et salg til en udenlandsk aktør. Det siger fællestillidsmand i Dansk Supermarked Gert Torstensson til Ritzau.

Og også for danske interesser generelt er Salling selskabernes overtagelse det bedste, man kan forestille sig. Når en virksomhed ejes af en dansk fond vil hovedsæde, arbejdspladser og investeringer nemlig som regel forblive i Danmark, forklarer professor med speciale i blandt andet fondsret Rasmus Feldthusen fra Københavns Universitet til epn.dk.

Dansk Supermarked har i dag 453 Netto-butikker, 88 Føtex-varehuse, 72 Bilka-varehuse samt to afdelinger af stormagasinet Salling. Koncernen har 32.000 ansatte i Danmark. Samtidig er den danske detailgigant også til stede med en række butikker i Sverige, Norge, Tyskland og Polen med discountkæden Netto.

LÆS OGSÅ: Dansk detailkæde kåret som den bedste i PolenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD