Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Mærsk sælger stor andel af Dansk Supermarked

Foto: detailfolk.dkTuesday den 7 January 2014 kl. 08:23 af: Freja Thorbech

Mærsk har valgt at sælge sin aktiemajoritet i den danske dagligvaregigant.

Der gik rygter om det sidste år, og nu ser det ud til, at rygterne holdt stik.

Mærsk sælger ud af sine aktier i Dansk Supermarked. Det oplyser den danske rederigigant i en pressemeddelelse tirsdag morgen.

Det er F. Salling Invest og F. Salling Holding, der overtager 48,68 procent af aktierne i Dansk Supermarked og 18,72 procent af aktierne i F. Salling A/S.

- Det er et godt tidspunkt for A.P. Møller - Mærsk at overdrage ejerskabet til Salling Selskaberne. Dansk Supermarked har gennem de seneste to år gennemført en revitalisering og har en stærk fremadrettet plan. Det går godt, og virksomheden er på vej frem i såvel Danmark som internationalt, siger Nils Smedegaard Andersen, Group CEO, A.P. Møller - Mærsk, i en udtalelse.

Giver milliardavance

Handlen forventes at give et provenu på 17 milliarder kroner A. P. Møller - Mærsk med en regnskabsmæssig avance på 14 milliarder kroner. Den samlede værdi for Dansk Supermarked Gruppen er 41 milliarder kroner.

Fem år efter at transaktionen er gennemført har Salling Selskaberne en købsret på de resterende 19 procent af aktierne, som Mærsk har i de to selskaber.

Aftalen er betinget af godkendelse fra relevante myndigheder, og den forventes at blive gennemført i første halvdel af 2014.

LÆS OGSÅ: Salg af Dansk Supermarked kan være på vejFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD