Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Strategisk toplederskifte i Dansk Supermarked

Foto: detailfolk.dkTuesday den 30 October 2012 kl. 08:45 af: Mette Winkler

Adm. direktør Per Bank sætter nyt hold i Dansk Supermarkeds topledelse. Økonomien skal tøjles af en Mærsk-direktør, og Bilka og Salling får ny strategi og nye ledere.

Per Bank tiltrådte stillingen som adm. direktør for Dansk Supermarked i april. Siden da har han ikke ligget på den lade side. En ny rokade er nummer to af sin slags siden august - et vigtigt næste skridt i reorganiseringen af koncernen, skriver Dansk Supermarked.

– Med denne rokade er vi på plads med topledelsen, og jeg er meget tilfreds med den dynamik, internationale erfaring og det kundefokus, vi nu får ind i gruppen, siger Per Bank.

Udviklingsdirektør bliver ny Bilka-direktør

For at løfte Bilka og Føtex op i europæisk klasse oprettede Per Bank i august en helt ny afdeling, der skulle udvikle koncepterne.

Den ungarske direktør Viktor Jegesi blev ansat til at stå i spidsen for den strategiske forretningsudvikling, der skal til for at tilbageerobre tabte markedsandele.

Nu skal den nye strategi foldes ud, og i Bilka bliver det med selveste bagmanden - Viktor Jegesi - ved roret. Han er håndplukket fra Tesco og får nu ansvaret for at modernisere Bilka.

Bilkas nuværende direktør Henrik Libak rykker til en stilling som ny direktør i Salling.

Per Bank: Strategi og ledelse skal matche

Per Bank gennemfører rokaden i topledelsen for at matche organisation og topledelse med den nye forretningsstrategi, skriver Dansk Supermarked.

– Viktor Jegesi er formentlig en af Europas dygtigste strateger og forretningsudviklere inden for detailhandel, og jeg er overbevist om, at vi nu får styrken til at rykke Bilka til helt nye højder. Samtidig har Salling brug for en modernisering, og her har Henrik Libak både erfaringen og idéerne, der kan tilføre os den energi, det vil kræve, siger Per Bank i en kommentar til rokaden.

Den nuværende direktør for Salling, Hans Hansen, har efter 36 år i Dansk Supermarked og heraf 21 år som direktør for Salling valgt at stoppe sin karriere i koncernen.

Mærsk-direktør bliver midlertidig CFO

Allerede fra 1. november sætter Stefan Buch fra Mærsk Line sig i stolen som midlertidig CFO for Dansk Supermarked. Det sker på en 1-årig kontrakt, indtil en permanent CFO er på plads.

- Stefan skal hjælpe i overgangsperioden når nuværende økonomidirektør Simon Lodberg går på pension ved udgangen af januar 2013, og han skal styrke og tilpasse de finansielle processer til den nye forretningsstrategi, lyder det i en kommentar fra Dansk Supermarked.

A.P. Møller-Mærsk er hovedaktionær i Dansk Supermarked.

1. november starter også Nicolai Gradman som ny logistikdirektør. Han kommer fra et job som Senior Vice President i Esko, der har hovedsæde i Belgien.

LÆS OGSÅ: Ny afdeling i Dansk Supermarked skal vende skuden 


 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD