Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Salg af Dansk Supermarked kan være på vej

Foto: detailfolk.dkThursday den 24 October 2013 kl. 09:10 - Kilde: Berlingske Business

(opdateret kl. 13.46)

Indtil nu har Mærsk afvist at sælge Dansk Supermarked, men nu lyder der nye toner fra den danske gigant.

Det ser ud til, at Dansk Supermarked kan få ny ejer, hvis ellers den rigtige køber melder sig på banen.

I hvert åbner koncernchef i Mærsk Nils Smedegaard Andersen i et interview med Berlingske Business Magasin nu op for, at dagligvaregiganten bag kæderne Netto, Føtex, Bilka og Salling er til salg. Tidligere har giganten ellers været afvisende over for et salg, men nu lyder meldingen fra Niels Smedegaard Andersen, at der åbnes for et salg, hvis der kommer en "anden, bedre ejer." Samtidig understreger han dog, at man ikke aktivt vil lede efter en køber.

Ingen oplagt køber

Ifølge Berlingske Business vurderes Dansk Supermarked af analytikere til at være omkring 20 milliarder kroner værd.

Flere analytikere vurderer over for avisen, at der ikke er en oplagt køber. Tesco koncentrerer sig om det britiske marked. Walmart købte Netto-butikkerne i Storbritannien for tre år siden, men efter et mislykkedes forsøg på det tyske marked, er det ikke oplagt for kæden at forsøge sig i Danmark, vurderer Clive William Black, der er analytiker i Shore Capital, over for Berlinske Business.

Reitangruppen, der driver Rema 1000, har en filosofi om 100 procent franchise, og det vil ikke være foreneligt med Dansk Supermarked. Heller ikke den svenske gigant ICA er en oplagt køber, da kæden har tabt milliarder i et forsøg på at indtage det norske marked, siger Odd Gisholt, der er lektor på Handelshøyskolen i Drammen, til Berlingske Business.

Dansk Supermarked driver 1.300 Netto-, Føtex-, Bilka- og Salling-butikker i Danmark, Sverige, Tyskland og Polen.

Senere torsdag er Nils Smedegaard Andersen gået i rette med Berlingske Business' artikel. Ifølge Børsen har han i et brev til de ansatte i Dansk Supermarked skrevet følgende:

- Dagens artikel i Berlingske Tidende er således misvisende, idet der ikke som det fremgår af avisen er tale om ændringer eller nye udmeldinger i forhold til Gruppens opbakning til Dansk Supermarked. Det fremgår således senest af Gruppens halvsårsregnskab, det blev gentaget på Capital Markets Day, at der ikke er tale om noget kursskifte og det har vi naturligvis også understreget overfor Berlingske forud for offentliggørelsen i dag.

LÆS OGSÅ: Dansk Supermarked i massiv fremgang

Læs hele artiklen på Berlingske Business


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD