Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Danske forbrugere er verdensmestre i økologi

Foto: detailfolk.dkThursday den 13 February 2020 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Det globale salg af økologiske fødevarer når nye højder, viser ny rapport. De danske forbrugere ligger helt i front.

På verdensplan blev der i 2018 solgt økologiske varer for 105,5 milliarder dollar - eller omkring 720 milliarder danske kroner.

Det er en stigning på fem procent i forhold til året før, viser tal fra det schweiziske forskningscenter FiBL og den internationale organisation IFOAM, som netop er blevet offentliggjort.

Tallene viser også, at danskerne deler førstepladsen med schweizerne, når man måler på forbrug i kroner og ører. I gennemsnit bruger en dansker og en schweizer 2.325 kroner om året på økologiske varer.

Ser man på markedsandele ligger Danmark alene i spidsen med 11,5 procent, mens schweizerne må takke deres lidt dyrere fødevarer for at blive rykket ned på andenpladsen med 9,9 procent. Sverige er treer med 9,6 procent.

- Hos Landbrug & Fødevarer forventer vi, at den danske markedsandel er steget til omkring 12-12,5 procent i 2019, fordi vi forventer et øget økologisalg i detailhandlen på cirka 10 procent, siger Kirsten Lund Jensen i en pressemeddelelse. Hun er økologichef hos Landbrug & Fødevarer.

Vi er superbrugere

Hos Økologisk Landsforening er markedschefen, Michael Langberg , særdeles positiv over for tallene i den nye rapport.

- Økologiens succes fortsætter, og det er jo fantastisk, at danskerne for første gang nu også er på en førsteplads, når det handler om forbruget pr. indbygger. Det gør os til økologiske superbrugere, siger han i en pressemeddelelse.

- Derudover giver Danmarks økologiske førerposition et fantastiske afsæt - også fordi danske virksomheder er kendte for at være innovative fødevarevareproducenter, siger Michael Langberg.

De største markeder for økologiske fødevarer er USA (40 mia. euro), Tyskland (11 mia. euro) og Frankrig (9 mio. euro). Rapporten konkluderer, at resultaterne samlet set varsler en sikker fremtid for økologien, skriver Økologisk Landsforening.

LÆS OGSÅ: Løber med international pris som årets økologiske retailerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD