Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Dansk Iværksætterforening: Iværksætterne har ikke gavn af konkurrencepakken

Foto: detailfolk.dkFriday den 1 March 2013 kl. 11:15 af: Puk Holm Hansen

Regeringens konkurrencepakke kommer ikke til at hjælpe de nyopstartede detailvirksomheder, for man glemmer nemlig iværksætterne i den nye pakke, mener Dansk Iværksætterforening.

Selvom regeringens konkurrencepakke har fået en positiv modtagelse af flere større erhvervsorganisationer, så klapper man ikke i hænderne hos Dansk Iværksætterforening. De mener nemlig, at man glemmer iværksætterne, som fx de nyopstartede små og mellemstore virksomheder inden for detailbranchen.

- Det er rigtigt at sænke selskabsskatten, men pakken hjælper ikke små nyopstartede virksomheder, i hvert fald ikke på den korte bane, siger Jakob Engel-Schmidt, direktør i Dansk Iværksætterforening.

Han tilføjer, at man i stedet for at bruge penge på iværksætterkurser bør investere i at skabe bedre rammevilkår.

- Det at have kapital til rådighed for mennesker, der vil starte virksomhed, det er noget, vi er nødt til at hjælpe med, fordi det er en god forretning for alle på lang sigt.

LÆS OGSÅ: Event: Franchisekæder på national speed-dating

Mange forhindringer for nye virksomheder

Det, at transportomkostningsafgifterne er blevet lettet i forbindelse med konkurrencepakken, kommer detailhandlen til gavn, fordi det bliver billigere at få transporteret sine varer, men der er på nuværende tidspunkt mange udfordringer for dem, der vil starte egen virksomhed.

Nogle af de store forhindringer er de høje startomkostninger og et generelt højt skattetryk.

- Når man først har en moms på 25 procent, og en personlig indkomstskat på over 50 for langt de fleste, og dernæst en selskabsskat og grønne afgifter, så har man stillet fire forhindringer i træk, der gør, at det er rigtigt dyrt at drive forretning. Kombineret med at det er svært at låne penge i banken, betyder det, at vilkårene for nye iværksættere er knap så gunstige, som de kunne være, forklarer Jakob Engel-Schmidt.

Desuden mener Jakob Engel-Schmidt, at der i Danmark er en udpræget lønmodtager-mentalitet, som ikke ligefrem fostrer iværksætterdrømme.

LÆS OGSÅ: Dansk Erhverv: Vækstplan mindsker ikke grænsehandel

Det nuværende antal af CVR-numre er det laveste siden krisen startede. Under 1 procent af nystartede virksomheder, bliver i dag til vækstvirksomheder.

LÆS OGSÅ: Skatteregler kan koste detailvirksomheder dyrtFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD