Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Halverede udgifter kan give flere detailjobs

Foto: detailfolk.dkMonday den 18 February 2013 kl. 07:48 af: Simone Hansen

Hvis øl- og sodavandsafgifterne blev sænket, ville det skabe mange flere jobs i detailbrancen, sådan lyder det fra oppositionen og De Samvirkende Købmænd.

I tirsdags kom det frem, at øgede skatter og afgifter har kostet cirka 6.000 jobs, heriblandt flere detailjobs, det viste en opgørelse fra skatteministeriet. 

Og det fik oppositionen op i det røde felt og flere krævede, at regeringen får sænket afgifterne, så man kan komme grænsehandel til livs. 

- (man red.) bør se på omkostningerne ved grænsehandlen, sænke afgifterne på eksempelvis øl og sodavand og hæve fradraget inden for turisme, så virksomhederne kan trække momsfradraget fra. Det skaber job med det samme, sagde Brian Mikkelsen, skatteordfører for De Konservative til Pol.dk.

2000 ekstra jobs

Hos De Samvirkende Købmænd mener man, at en halvering af øl - og sodavandsafgifterne vil skabe hele 2.000 flere jobs til detailansatte, selv om blandt andet Dansk Erhvervs beregninger lød på 1.450. 

- Her skal man være opmærksom på, at mange ansatte i detailhandelen arbejder deltid. Derfor vil en halvering af øl- og sodavandsafgifterne faktisk give ca. 2.000 personer et nyt arbejde. Det er da et godt tilbud til politikerne midt i en krisetid med arbejdsløshed, lyder det fra De Samvirkende Købmænd i en pressemeddelse. 

Øl får danskerne over grænsen

Ifølge organisationen, der står bag kæder som  Kiwi, Spar og Super Best, er øl og sodavand de varer, der lokker suverænt flest danskere over grænsen. De mener samtidig, at en halvering af afgifterne vil gavne forbrugerne. 

- I en tid med næsten flad lønudvikling vil det også være positivt for forbrugerne med lavere afgifter, og dermed lavere priser, på nogle af de varer, der handles ofte. Det kan skabe lidt forbrugeroptimisme, og det er i sig selv hårdt tiltrængt, skriver organisationen. 

LÆS OGSÅ: Dansk Erhverv: Skattereformen vil ramme detailbranchen hårdt Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD