Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Dansk Erhverv: Vækstplan mindsker ikke grænsehandel

Foto: detailfolk.dkTuesday den 26 February 2013 kl. 15:14 af: Freja Thorbech

Hos Dansk Erhverv havde man gerne set, at der blev gjort mere for at mindske problemerne med grænsehandel i regeringens nye vækstplan.

Der bliver ikke gjort nok for at komme problemerne med grænsehandel til livs i regeringens nye vækstplan, der blev fremlagt tirsdag.

Det mener organisationen Dansk Erhverv, der dog er tilfreds med planen overordnet set.   

- Selv om vi overordnet set synes, at vækstplanen er rigtig god, ærgrer vi os over, at der ikke bliver gjort noget ved problemerne med grænsehandlen. Vi havde gerne set en halvering af øl og sodavandsafgifterne, som kunne give den nødvendige ”chokeffekt” i grænsehandlen, siger adm. direktør i Dansk Erhverv Jens Klarskov i en udtalelse.

Kunne skabe arbejdspladser

Organisationen fremhæver, at Skatteministeriets seneste vurdering af grænsehandlen med nydelsesmidler lyder på, at den steg med 25 procent fra 2011 til 2012. Og det var netop på grund af de markante afgiftsstigninger på den type af varer, som er følsomme over for grænsehandel.

Hos Dansk Erhverv mener man, at en halvering af øl- og sodavandsafgifterne ville kunne føre flere positive ting med sig.

- Samlet set vurderer vi, at det kan skabe cirka 1.450 arbejdspladser og være en overskudsforretning for Danmark, hvis man indregner øgede afgift- og momsprovenu og de positive effekter af øget beskæftigelse, siger Jens Klarskov i udtalelsen.

LÆS OGSÅ: Halverede udgifter kan give flere detailjobs

Håber på bredt forlig

Overordnet set er man dog positivt stemt for Helle Thornings nye vækstplan. Af planen fremgår det blandt andet, at regeringen vil lette skatten for virksomhederne med 10 milliarder kroner.

- Det er mange år siden, der sidst er kommet et politisk-økonomisk udspil, som så målrettet gavner det private erhvervsliv, så det er et godt og historisk udspil, regeringen er kommet med, siger Jens Klarskov.

Han håber derfor også, at Folketingets partier kan nå til enighed om et bredt forlig om vækstplanen.

- Det vil have en selvstændig positiv betydning for erhvervslivet, hvis vækstplanen vedtages med et bredt flertal og forhåbentlig på en måde, så erhvervslivet ikke skal belastes af nye afgifter og byrder de kommende år, siger Jens Klarskov.

LÆS OGSÅ: Grænsegigant fremlægger rekordregnskabFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD