Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Positive forventninger til fremtiden i detailhandlen

Wednesday den 27 February 2013 kl. 10:23 af: Puk Holm Hansen

Detailhandlen har fået modet tilbage og tror på, at omsætningen vil stige i de kommende måneder.

Måske vil flere forbrugere få pungen op ad lommen i den nære fremtid. I hvert fald har Detailhandlen tiltro til, at kurverne vil begynde at pege opad. En større del af virksomhederne i detailbranchen regner med at se en stigende omsætning i løbet af de næste tre måneder.

Det viser de såkaldte konjunkturbarometre, som Dansk Statistisk udarbejder for henholdvis byggeriet, industrien, servicebranchen og detailbranchen.

Detailhandlen er dermed den eneste ud af de fire brancher, som dansk statistisk har analyseret, som har haft en stigning i konjunkturindikatoren fra minus 10 i januar til 12 i februar.

-Virksomheder, der repræsenterer 38 pct. af beskæftigelsen, forventer øget omsætning de kommende tre måneder i forhold til de seneste tre måneder, mens 25 pct. forventer faldende omsætning, skriver Dansk Statistisk i konjunkturbarometret for detailhandlen.

LÆS OGSÅ: Butikkernes forventninger skraber bunden

Det er til gengæld gået lidt dårligere med omsætningen i december, januar og februar, end man havde forventet.

Ikke så optimistisk omkring beskæftigelsen

Selvom erhvervstilliden er steget i detailbranchen, er forventningerne til beskæftigelsen og salspriserne fortsat negative.

- Detailhandlen har negative forventninger til beskæftigelsen på minus 14 for februar. Det er samme niveau som måneden før og samme måned sidste år, hvor forventningerne til beskæftigelsen for begge måneders vedkommende lå på minus 15. Forventningerne til salgspriser er på minus 10 lige som i januar. I februar 2012 var tallet på minus 1.

LÆS OGSÅ: Udpluk af detailhandlens forventninger til 2013

Især i handel med fødevarer, drikke- og tobaksvarer har man positive forventninger til omsætningen med nettotallet 51 mod minus 55 i februar sidste år.

LÆS OGSÅ: Forbrugertilliden falderFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD