Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Babysam har for alvor rystet krisen af sig

Foto: BabySamTirsdag den 28 februar 2017 kl. 06:03 af: Lise Møller Schilder

Det seneste regnskab fra Babysam viser, at virksomhedens turnaround for alvor er på plads. Både omsætning og bundlinje vokser markant.

Det går i den grad fremad for Babysam. Kæden, der sælger udstyr til små børn, har i 2015/2016 formået at få omsætningen til at vokse med 14 procent til 439 millioner kroner. Det skriver Babysam i virksomhedens årsregnskab.  

Virksomheden tabte ellers rigtig mange penge i kølvandet på finanskrisen. Mellem 2009 og 2014 tabte virksomheden 600 millioner kroner, ifølge Finans.

Øger markedsandele

De seneste år er det imidlertid gået langt bedre for Babysam. Regnskabet for 2015/2016 viser, at EBITDA før engangsomkostninger landede på 22 millioner kroner mod 7 millioner kroner året før. Årets resultat efter skat blev 24 millioner kroner, hvilket er en betydelig stigning i forhold til året før, hvor bundlinjen lød på 3 millioner kroner. 

- Vi øgede vores markedsandel og styrkede BabySams position som Danmarks største og førende forhandler af udstyr til de allermindste forbrugere. I årets løb viste det sig blandt andet ved, at vi omsatte 7 procent vækst i fødselstallet til en fremgang på 20 procent i vores salg af barnevogne, siger administrerende direktør, Kenneth Nørgaard, i en pressemeddelelse. 

Nye butiksåbninger

Da krisen i kæden var værst, blev Babysam nødt til at lukke en række butikker. Men nu har kæden igen tænkt sig at ekspandere.

- I den kommende periode vil fokus være på ekspansion i København og Århus samt i de bedste shoppingcentre i Danmark, oplyser kæden.

I dag har kæden 29 butikker og en webbutik med i alt 259 ansatte. Særligt webshoppen har været en succes, efter der blev indført en række forbedringer, vurderer ledelsen. 

Babysam er ejet af kapitalfondene Polaris Private Equity og AAC Capital Partners (70 procent). De tidligere butiksejere ejer også en andel gennem selskabet Vendor Co (26 procent). Resten ejes af ledende medarbejdere og medlemmer af bestyrelsen.

LÆS OGSÅ: Babysam: Sådan har vi gennemført succesfuldt turnaroundFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD