Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Trods hård konkurrence: Dansk Supermarked styrker omsætningen

Foto: Jesper Rais/PROnsdag den 19 april 2017 kl. 09:44 af: Kristian Holgersen

I modsætning til konkurrenten Coop har Dansk Supermarked Group formået at styrke omsætningen i 2016. Men ikke alle nøgletal viser fremgang.

Det går både op og ned for Dansk Supermarked Group, som onsdag morgen har offentliggjort årsregnskabet for 2016.

Omsætningen lander på 57,9 mia. kroner, og det er en stigning på lidt under 1 procent i forhold til sidste år. Til sammenligning kunne konkurrenten Coop for bare få uger siden fremvise en nedgang i omsætningen på en halv mia. kroner i sit årsregnskab.

Selvom salget går frem, så halter bundlinjen lidt efter. Årets resultat lyder nemlig på 1,3 mia. kroner efter skat mod sidste års 1,7 mia. kroner.

Ifølge Dansk Supermarked er resultatet påvirket af høje afskrivninger, mindre fortjeneste på salg af ejendomme og endelig sommerens lukning af Nettos butikker i Storbritannien, som viste sig at koste moderselskabet dyrt.

Fremgang på et konkurrencepræget marked

Den administrerende direktør for Dansk Supermarked Group, Per Bank, er tilfreds meget årsregnskabet Især fordi konkurrencen på dagligvaremarkedet er hård.

- Vores fortsat stærke resultat giver os mulighed for at investere i fremtidig vækst blandt andet via lancering af nye, innovative tiltag, der forbedrer hverdagen for vores kunder. Samtidig sikrer vi, at vi fastholder vores stærke konkurrenceevne, siger han i en pressemeddelelse.

- I et meget konkurrencepræget marked er jeg tilfreds med, at vi voksede i Danmark med 536 mio. kr. Det er ikke nogen voldsom vækst, men kigger man på tværs af Europa, så er det en vækst i det leje, man må tage til takke med. Man vokser kun ved at åbne nye butikker, sådan er det i hele Europa, siger Per Bank til Berlingske Business.

LÆS OGSÅ: Overskuddet hos Coop styrtdykkerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD