Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Supermarkeder skal varme danske dagligstuer op

Foto: ColourboxTirsdag den 14 september 2021 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

En bred politisk aftale lægger op til at sende varme fra blandt andet supermarkeder ud til danskernes radiatorer.

Nede i supermarkedet holder kølediskene mælken og hakkekødet koldt, men de kan også bruges til at varme radiatorerne op rundt omkring i landets dagligstuer.

Regeringen og et bredt flertal i folketinget lægger nu op til at udnytte mere af den overskudsvarme, som supermarkeder og andre virksomheder ligger inde med. Det sker gennem en aftale, hvor der bliver ryddet i regler og gebyrer på området.

- Det kan måske lyde mærkeligt, men køledisken i det lokale supermarked kan faktisk være med holde radiatoren varm. Det giver god og grøn mening at genbruge den varme, som apparater og anlæg skaber til at opvarme private hjem, siger klimaminister Dan Jørgensen (A) i en pressemeddelelse.

- Det sparer både ressourcer og hjælper klimaet. Erhvervslivet står klar, og jeg er rigtig glad for de indspark og den gode dialog, der har været gennem vores klimapartnerskab, der har været et nyttigt bidrag til at lave en god aftale, siger Dan Jørgensen.

Den nye aftale betyder et farvel til regler og administrative byrder, så leverandører af overskudsvarmen og fjernvarmeselskaberne kan aftale en pris direkte med hinanden.

Samtidig bliver små virksomheder med en overskudsvarmekapacitet under 0,25 MW – det svarer til, at 10-25 husstande kan holdes varme på en kold vinterdag – fritaget for prisregulering. Det kommer særligt overskudsvarme fra supermarkeder og mindre datacentre til gode.

Med i aftalen er Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet.

LÆS OGSÅ: Efterlyser politisk handling: Medarbejdere i isolation rammer butikker hårdtFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD