Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Forening advarer: Politisk aftale kan føre til butiksdød

Foto: detailfolk.dkThursday den 19 December 2019 kl. 10:25 af: Kristian Holgersen

En handleplan mod rygning, som er vedtaget af et bredt politisk flertal, kan være dårligt nyt for detailhandlen. Få et overblik her.

Regeringen og et bredt udsnit af Folketingets øvrige partier har netop vedtaget en national handleplan mod rygning.

Målet er at forebygge rygning hos især børn og unge. Men planen kan også få alvorlige konsekvenser for handelslivet i landets tyndt befolkede områder. Sådan lyder advarslen fra Nærbutikkernes Landsforening.

For mange nærbutikker er tobak nemlig blandt de største indtægtskilder.

- Jeg forventer, at der vil komme en butiksdød i udkantsdanmark og andre steder. Så vi er meget skuffet over den udmelding, der er kommet, siger landsformand Torben Pedersen til Ritzau ifølge Børsen.

Ændrer salget af tobak

Flere af punkterne i den nye handleplan har med detailhandlen at gøre.

Med aftalen bliver tobakken gemt væk i alle butikker, der bliver indført standardiseret emballage for alle tobaksvarer og e-cigaretter, mens salget af e-cigaretvæsker med andre smage end tobak og mentol bliver forbudt.

Samtidig bliver bøden for at sælge tobak til unge under 18 år hævet fra 10.000 til 25.000 kroner ved første forseelse. Kontrollen fra myndighedernes side bliver desuden skærpet.

Et andet af hovedpunkterne i handleplanen er røgfri skoler for eleverne på alle grundskoler, kostskoler, efterskoler og ungdomsuddannelser. Voksenuddannelser bliver ikke berørt.

Oplever opbakning fra detailhandlen

Handleplanen er vedtaget af regeringen (Socialdemokratiet) og partierne Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet.

- Jeg er taknemmelig for den brede opbakning til aftalen blandt hovedparten af Folketingets partier. Samtidig ser jeg frem til at samarbejde med centrale aktører om at få det ud over rampen, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (A) i en pressemeddelelse.

- For jeg oplever, at der er en stærk opbakning på skolerne, i detailhandlen og i samfundet generelt til at få ændret rygekulturen, fortsætter han.

Kun partierne Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige står uden for aftalen.

LÆS OGSÅ: Tobaksgigant åbner butik i lokalerne fra ikonisk caféFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD