Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Coop gemmer tobakken og retter skytset mod bænkevarmerne

Foto: detailfolk.dkFriday den 26 October 2018 kl. 09:01 af: Kristian Holgersen

I juni 2019 skal alle butikker have gjort tobakken usynlig, lyder det fra Coop, som også stiller et borgerforslag om et forbud.

Tidligere på året åbnede Salling Group og Rema 1000 afdansningsballet for synlige tobaksvarer i butikkerne. Nu gør Coop sine konkurrenter selskab.

Smøger og cerutter er allerede gemt af vejen i hele Irma, mens resten af kæderne skulle være i mål inden juni 2019. Sådan lyder koncernens målsætning i en pressemeddelelse.

Og indsatsen stopper ikke der. Peter Høgsted - administrerende direktør i Coop - nægter at lade rækken af bænkevarmere være, når nu man selv er trådt ud på dansegulvet.

Med et borgerforslag vil koncernen samle 50.000 underskrifter ind og få politikerne på Christiansborg til at vedtage fælles regler for alle butikker, der har tobak som en del af sortimentet.

- Selv om vi med vores plan bidrager med det største antal butikker, så vil der fortsat være synlig tobak i flere tusinde andre butikker, primært kiosker, nærbutikker og tankstationer, siger Peter Høgsted.

- Dermed risikerer vi blot at flytte salget fra en butik til en anden, og så vil det jo ikke have den effekt på folkesundheden, der er målet. Det undrer mig, at sundhedsministeren ikke kan se det, fortsætter han.

Sætter ny kampagne i gang

I de kommende dage indleder Coop derfor en kampagne for at gøre opmærksom på, at sundhedsminister Ellen Thrane Nørby, regeringen og Folketinget også bør tage ansvar.

Uden lovgivning vil 5.000 ud af 7.000 tobakssælgende butikker i Danmark fortsat eksponere cigaretter og anden tobak i deres butikker, lyder argumentet i pressemeddelelsen.

- Der er mange gode kræfter, der kan se det fornuftige og indlysende i lovgivning på dette område. Jeg håber også, at sundhedsministeren vælger at støtte op om folkesundheden frem for om tobaksindustrien, siger Peter Høgsted.

I brevet til sundhedsministeren opfodrer Coop til at fremsætte et lovforslag om et udstillingsforbud, som man kender det fra Norge, Storbritannien og Irland.

LÆS OGSÅ: Flere supermarkedskæder skjuler smøgerneFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD