Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Salling taber millioner: At skjule smøger bør være lovpligtigt

Foto: detailfolk.dkAfstemning

Bør politikerne forbyde synlige cigaretter i butikkerne?

Ja, det er en god idé
 
Nej, det bør fortsat være op til butikkerne selv at bestemme
 
Ved ikke
 
Tirsdag den 23 oktober 2018 kl. 09:24 af: Kristian Holgersen

Politikerne bør lovgive om at skjule tobaksvarer, mener Salling-direktør. Der er opbakning konkurrenten fra Coop.

Rygetrængende kunder må spørge efter en pakke smøger i Salling Groups butikker. I flere måneder har tobakken nemlig været gemt væk.

Hos mange af konkurrenterne står tobakken stadig frit fremme, men det burde den ikke, mener Salling Groups direktør for ansvarlighed.

Han efterlyser indgreb fra politikerne, så resten af markedet - omkring 7.000 supermarkeder, kiosker og tankstationer - bliver tvunget til at følge trop.

- Vi kan se i vores butikker, at det har en stor og positiv effekt at skjule cigaretterne. Desværre er der ikke noget, der tyder på, at alle udsalgssteder herhjemme frivilligt vil gemme tobakken væk, siger Jonas Schrøder i en pressemeddelelse fra koncernen.

- Derfor må vi appellere til politikerne om at indføre skjult tobak ved lov, som også et flertal af befolkningen bakker op om i undersøgelsen, fortsætter han og henviser til tal fra YouGov, som viser, at 58 procent af danskerne gerne så et lovindgreb. 42 procent afviser idéen.

Samlet set synes 71 procent "godt" eller "meget godt om," at danske butikker gemmer tobakken væk.

Konkurrenter bakker op

Salling Group står ikke alene med sit forslag, skriver DR. I en fælles opfordring til politikerne på Christiansborg er konkurrenterne Coop og De Samvirkende Købmand også med.

- Det lyder helt mærkeligt, at vi vil have strammere regler, men vi mener faktisk ikke, at det er branchens opgave selv at regulere, siger Peter Høgsted til DR. Han er administrerende direktør i Coop.

- Og hvis vi skal opnå ambitionen om at en røgfri generation i 2030 og få færre unge til at starte med at ryge, så vil vi gerne være med til at gøre en indsats, fortsætter han.

Et lovindgreb er nødvendigt

Ifølge Salling Groups administrerende direktør er et lovindgreb nødvendigt, fordi kunderne søger mod de steder, hvor tobakken stadig er synlig.

- Det koster os et tocifret millionbeløb på bundlinjen at gemme cigaretterne væk. Det har vi det fint med, siger Per Bank til Børsen tirsdag. Han fortsætter:

- Men risikoen ved, at andre butikker ikke følger med, er naturligvis, at vi mister millioner i omsætning, mens de butikker, som ikke har valgt at hjælpe i kampen mod rygning, får en belønning via større omsætning. Det er ærgerligt, og så er lovgivning desværre den sidste udvej.

Trods interessen fra forbrugerne, så er Salling Group indtil videre de eneste, som konsekvent skjuler tobakken. Rema 1000 og Coop har startet omstillingen, mens kunderne i Magasin ikke længere kan købe tobak i supermarkedet Mad & Vin.

LÆS OGSÅ: Fødevareministeriet kører Salling Group-projekt videreFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD