Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Butiksdød: Salling donerer penge til presset handelsby

Pengetorvet i Birkerød skal have en overhaling. Foto: Rudersdal Kommune.
Monday den 9 December 2019 kl. 10:06 - Kilde: TV2 Lorry

Flere butikker i en nordsjællandsk handelsby har svært ved at løbe rundt. Men nu træder Salling Fondene til med en hjælpende hånd.

På gågaden i Birkerød er flere af butikkerne truet af lukning.

Den alarmerende udvikling fik varehuschefen i byens Føtex, Pernille Kaas, til at søge økonomisk hjælp hos Salling Fondene. Det skriver TV2 Lorry.

Initiativet gav pote. Salling Fondene endte med at donere 250.000 kroner til at forbedre rammerne for den lokale detailhandel. Helt konkret skal pengene bruges til at etablere leg og aktiviteter på pladserne langs gågaden gennem projektet Birkerødbåndet.

- Jeg kontaktede Handelsstandsforeningen og spurgte, hvad der kunne være interessant for Birkerød-borgerne. Hvad der kunne give værdi til lokalsamfundet, siger Pernille Kaas i en pressemeddelelse.

- Og efter et møde med Rudersdal Kommune kom ideen om Birkerødbåndet til verden. Jeg synes, det er fantastisk, at vi nu kan give nyt liv til byen og gågaden, fortsætter hun.

Livet tilbage i gågaden

Konkurrencen fra de større nabokommuner og handlen på nettet kan mærkes i de lokale butikker, så derfor er det vigtigt at få gjort rammerne for byens handelsliv mere attraktive.

- Udfordringen er at få styrket den lokale handel, som er en del af bysamfundets identitet og fællesskab. Vi håber derfor, at vi kan få livet tilbage i gågaden, siger Erik Mollerup i en pressemeddelelse. Han er formand for Bycenterudvalget i Rudersdal Kommune. 

- Vi kan også se, at de børnefamilier, der flytter hertil, efterlyser faciliteterne fra de større byer. De mangler et sted, de kan stå og snakke og drikke kaffe, mens børnene leger. Det tænker vi, at vi kan skabe med Birkerødbåndet, fortsætter Erik Mollerup.

Birkerødbåndet er et af otte lokale projekter, der er blevet tildelt en donation af Salling Fondene. Der er i alt blevet uddelt 1,7 millioner kroner.

Alle projekterne er indstillet gennem lokale føtex-varehuse, der har søgt specifikt efter lokale initiativer, som styrker danskernes aktive og sociale liv.

LÆS OGSÅ: Formanden i Salling Group træder tilbage

Læs hele artiklen på TV2 Lorry


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD