Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Større afstand mellem kunderne kan blive en udfordring

Foto: detailfolk.dkFÅ ET OVERBLIK

Sundhedsministeriet har netop udgivet en pjece, hvor de skærpelsen af restriktionerne bliver lagt frem.

Pjecen indeholder blandt andet nye areal- og skitningskrav for butikkerne.

Wednesday den 6 January 2021 kl. 09:48 af: Kristian Holgersen

Fra i dag skal der være to meter mellem kunderne, og det kan blive en udfordring, mener Dansk Erhverv. Men butikkerne melder sig klar.

Da statsminister Mette Frederiksen (A) mødte op til endnu et pressemøde onsdag eftermiddag, havde hun en plan for strengere restriktioner med under armen.

De få dele af detailhandlen, som stadig holder åbent, bliver ramt af nye pladskrav, mens kunderne nu skal opfordres til at holde to meters afstand til hinanden. Tidligere var det blot en enkelt meter.

Ifølge Dansk Erhverv kan det blive en udfordring at leve op til de nye krav, som er blevet sat i værk, fordi en langt mere smitsom variant af coronavirus ser ud til at vinde indpas i Danmark.

- Derfor er det også klogt og rigtigt at se på, hvad der kan gøres i forhold til at sikre en mere hensigtsmæssig adfærd hos danskerne, så vi mindsker smitterisikoen, siger Brian Mikkelsen. Han er adm. direktør i Dansk Erhverv.

- Når det gælder afstandskravet i butikker, så er der ingen tvivl om, at det bliver en udfordring for både de handlende og for butikkerne at imødekomme. Nu skal vi have en drøftelse med myndighederne om, hvordan vi sammen får håndteret kravet bedst muligt, fortsætter han.

Butikkerne er forberedt

Stramningerne træder allerede i kraft d. 8 januar, så butikkerne har ikke længe til at indordne sig. Men de store spillere på markedet virker forberedt.

Hos Coop er der eksempelvis allerede markeret korrekte afstandsmærker foran kasserne i de fleste butikker, så opgaven har været til at overskue. Det siger informationschef Lars Aarup til Finans.

En lignende udmelding kommer fra Matas.

- Som udgangspunkt har vi ikke nogle større udfordringer med at tilpasse til de nye afstandskrav, der er blevet meldt ud nu, skriver kommunikationschef Klaus Fridorf i en mail til Børsen.

- I praksis har vi allerede et krav om to meters afstand, og vi har plexiglas ved alle kasser, så det burde ikke være noget, der kommer til at forstyrre driften i nogle af vores 262 butikker, fortsætter han.

LÆS OGSÅ: Opkøb, ekspansion og corona: Stor kæde kan endelig gøre status Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD