Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Søstrene Grene slog igen og står nu med et kæmpe overskud

Foto: detailfolk.dkSøstrene Grene slog igen og står nu med et kæmpe overskud
Foto: PR

Efter en svær periode står Søstrene Grene stærkere end nogensinde.

Det mener kædens adm. direktør, Mikkel Grene, som netop har fremlagt et solidt årsregnskab.

Tuesday den 28 September 2021 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

 

Topchefen kan nu gøre status efter et usædvanligt år, hvor en truende nedtur blev forvandlet til vækst på mere end 100 mio. kr.

I den første del af 2020 - mens coronakrisen endnu var ung - kunne Søstrene Grene præsentere et underskud på næsten 60 millioner kroner.

Den store butikskæde har siden genfundet balancen, viser det netop offentliggjorte regnskab for perioden 1. maj 2020 til 30. april i år.

Overskuddet før skat lyder på godt 50 millioner kroner - en bemærkelsesværdig fremgang på mere end 100 millioner, som er kommet i stand trods flere bump på vejen.

Topchef Mikkel Grene kalder det for et usædvanligt år præget af stærk omsætning, når butikkerne altså ikke var tvangslukkede for at bremse pandemien.

- I de første 9 måneder af regnskabsåret styrede vi mod det bedste resultat nogensinde; kunderne strømmede ind i butikken, og de tog godt imod vores produktlanceringer og kollektioner, siger Mikkel Grene.

- Men så kom anden nedlukning i december 2020, hvor der på nogle markeder var lukket ned helt frem til juni i år. Så corona blev rigtig dyr for os, og vi har mistet en del potentiel indtjening, siger den adm. direktør.

En forandret butikskæde

I denne uge var direktøren for Jack & Jones ude med historien om, at modekæden faktisk stod stærkere end nogensinde efter coronakrisen. Samme budskab kommer Mikkel Grene med.

Søstrene Grene har brugt det seneste års tid på at opdatere forretningen.

- Vi havde oprindeligt planlagt at åbne webshop på seks markeder over en årrække på 3 år. Men 3-års-planen blev pludselig vendt til en 1 års-plan på grund af både den første og anden nedlukning, siger Mikkel Grene.

I marts 2020 åbnede Søstrene Grene en netbutik i Danmark, og siden er Tyskland, Holland, Frankrig, Sverige og Norge også kommet med på vognen.

- Så på den måde er vores digitale transformation gået meget hurtigere end oprindelig tænkt, og jeg er godt tilfreds med, at det er lykkes på så kort tid. Nu glæder jeg mig til at tage fat på de næste skridt på rejsen hen imod at blive en ægte omnichannel-aktør, siger Mikkel Grene.

Flere butikker på vej

Den fysiske del af forretningen har også været mål for investeringer i løbet af regnskabsåret, fortæller Mikkel Grene.

Søstrene Grene har valgt at købe sig ind som medejere i en lang række franchisebutikker, som dermed er omdannet til joint venture-butikker.

- Dette med henblik på at investere i fremtidig ekspansion, udvidelser og ombygning af butikkerne. Det er både den digitale transformation og den fysiske butik, der skal drive Søstrene Grenes vækst de kommende år, og derfor vil vi gerne støtte godt op om butikkerne oven på en turbulent periode, siger Mikkel Grene.

Den gamle drøm om at nå 500 butikker er også blevet støvet af.

- Vi har sat gang i ekspansionsplaner, der betyder, at vi vil åbne mere end 100 butikker inden for de næste tre år. Det vil bringe os på flere end 350 butikker, og vi mener heller ikke, at 500 butikker er urealistisk på sigt, siger Mikkel Grene.


SØSTRENE GRENE

Omsætning:
2020/21: 1.217.949 t. kr.
2019/20: 1.049.277
2018/19: 1.127.61

Resultat før skat:
2020/21: 50.299 t. kr.
2019/20: (59.377)
2018/19: 31.126

Kilde: Søstrene Grene


LÆS OGSÅ: Søstrene Grene satser på mærkevarer udefraFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD