Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Fortrøstningsfuld topchef genopliver vækstdrømme i Søstrene Grene

Foto: detailfolk.dk



SØSTRENE GRENE

Har mere end 240 fysiske butikker fordelt på 16 lande.

Lige inden coronakrisen lancerede butikskæden sin første webshop i Danmark.

Siden er webshops rullet ud på markederne i Norge, Sverige, Tyskland, Holland og Frankrig, mens partnere driver handlen på nettet i Schweiz og Island.

Resultat:
2019/20: (59.377) t. kr.
2018/19: 31.126

Cashflow fra driften:
2019/20: 30.088 t. kr.
2018/19: (26.240)

Kilde: Søstrene Grene

Tuesday den 31 August 2021 kl. 09:58 - Kilde: Børsen

Lige inden coronakrisen måtte de trække håndbremsen, fordi væksten løb løbsk. Men nu planter topchefen igen foden på speederen.

Allerede i 2019 måtte Søstrene Grene tage den ambitiøse vækststrategi af bordet. Den rappe ekspansion var simpelthen begyndt at løbe økonomien over ende.

Efter en veloverstået coronakrise, som ellers startede skidt med tvangslukkede butikker, er Søstrene Grene nu klar til at gøre comeback. Det skriver Børsen tirsdag.

I første omgang vil topchef Mikkel Grene åbne 110 butikker frem mod 2023. Det langsigtede mål er at nå 500.

- Vi kan se, at der er flere ledige butikslokaler rundt om lige nu, så der er nogle gode muligheder for at få flere kvm eller en bedre placering til en god husleje, siger Mikkel Grene, adm. direktør i Søstrene Grene, til Børsen.

På LinkedIn skriver Mikkel Grene, at drømmen er en stigning i den samlede omsætning på 50 procent i 2023. Det ville i så fald svare til tre milliarder kroner på toplinjen.

- Det skal ske gennem digitalisering, opgradering af butikker, partnerskaber, øget kundefokus og ekspansion, skriver topchefen.

Et bizart år

Mikkel Grene kan også afsløre, at det kommende årsregnskab ser "flot" ud. Dermed ser de positive udmeldinger tilbage fra januar ud til at holde stik.

Mens den første del af coronakrisen ramte Søstrene Grene som en hammer, så gik det bedre i den næste fase, hvor kunderne vendte tilbage.

- 2020 har på alle måder været et bizart og dramatisk år for os. Først en meget dyr midlertidig nedlukning af langt de fleste af vores butikker, så et kæmpe underskud og så en meget succesfuld lancering af vores webshop, sagde Mikkel Grene tidligere på året i en pressemeddelelse.

- Dette efterfulgt af en meget stor opbakning fra kunderne efter nedlukningen, og nu kigger vi igen ind i nye midlertidige nedlukninger, men samtidig også et historisk stort overskud og rekordomsætning i indeværende regnskabsår.

LÆS OGSÅ: Søstrene Grene satser på mærkevarer udefra

Læs hele artiklen på Børsen


Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirect







Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD