Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"De liberale erhverv bør investere i deres online synlighed, så de er klar til genåbningen"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Smitten falder: Politikere foreslår lokale genåbninger af butikker

Foto: detailfolk.dkMandag den 8 februar 2021 kl. 09:44 - Kilde: Flere medier

Antallet af smittede ligger meget lavt flere steder i landet, og det har fået politikere til at lufte idéen om lokale genåbninger.

I de dele af landet, hvor smitten med coronavirus lige nu er banket mest i bund, burde det være muligt at sætte gang i en lokal genåbning af samfundet.

Det forslag har gennem den seneste uges tid fået en del omtale og vundet opbakning fra en række borgmestre og politikere.

En af dem er formanden for de Konservative, Søren Pape Poulsen (K). Ifølge ham burde nedlukningen ikke foregå efter modellen one-size-fits-all.

- Jeg synes, man skal kigge på det geografisk, siger han til TV MidtVest i et interview om den aktuelle situation i Midt- og Vestjylland.

- I den her del af Danmark er der meget lavt smittetryk. Jeg har spurgt flere gange, hvorfor vi kan stå i kø i Bilka, men tre mand med mundbind på må ikke gå ind i en tøjbutik og købe et par underbukser. Det er noget mærkeligt noget, siger Søren Pape Poulsen.

Et interessant eksperiment

På Bornholm, hvor man blot har registreret et enkelt tilfælde på en uge, har lokale politikere også efterlyst en lokal genåbning af samfundet.

Ifølge en ekspert kunne det være et interessant eksperiment. Men det ville kræve en grundig kontrol med alle de tilrejsende til øen.

- Det er især indrejsekontrollen, som er vigtig, siger Eskild Petersen fra Aarhus Universitet til TV2 Bornholm. Han er adjungeret professor på Institut for Klinisk Medicin.

- Og der vil jeg foreslå, at man kunne sige, ok du kan rejse til Bornholm, hvis du har en negativ lyntest, inden du går ombord på Køgefærgen eller flyet i Kastrup. Og så vil vi have en ny test fra dig tre dage efter, du er kommet til Bornholm, siger Eskild Petersen.

LÆS OGSÅ: Forlænget nedlukning kan være dødsstødet for mange tøjbutikkerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD