Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Sjældne prisstigninger bliver til virkelighed i tøjbranchen

Foto: detailfolk.dkMonday den 7 February 2022 kl. 06:00 af: Redaktionen

Prisen på tøj har været stabil gennem mange år, men nu bliver branchen indhentet af de usædvanlige tider ude i verden.

Under Copenhagen Fashion Week, som netop er overstået, har indkøberne nok stødt på lidt højere priser end normalt, når de er gået på jagt efter de kommende sæsoners kjoler, jeans og skjorter.

En undersøgelse blandt medlemsvirksomhederne i Dansk Mode & Textil viser nemlig, at langt størstedelen oplever stigende omkostninger som følge af dyrere fragt og højere råvarepriser.

Af de virksomheder, som skal slås med større omkostninger, har 88 procent hævet priserne over for deres kunder, som typisk findes i detailhandlen.

- Igennem et år har virksomhederne oplevet et stigende omkostningsniveau, og derfor er det naturligt, at de nu hæver priserne, siger Michael Hillmose, analyseansvarlig og international chef i Dansk Mode & Textil.

- Det vil til syvende og sidst ramme forbrugerne, som vil opleve, at tøjet bliver dyrere, sandsynligvis allerede når de skal forny forårsgarderoben og navnlig til efteråret. Dermed følger de tendensen fra de store internationale modevirksomheder, som allerede tidligt i 2021 hævede priserne, siger Michael Hillmose.

Prisstigninger på tøj er ellers ikke hverdagskost, og prisen på tøj er ikke steget i en meget lang periode. De jeans, du i dag betaler 499 kroner for, kostede det samme i 1991, og faktisk er forbrugerpriserne på tøj faldet gennem de seneste ti år, mens forbrugsvarer generelt er blevet dyrere, viser tal fra Danmarks Statistik.

LÆS OGSÅ: Tøjbutikker tjener flere penge for hver medarbejderFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD