Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Opsigtsvækkende tal: Disse tøjbutikker styrkede indtjeningen i 2020

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 10 august 2021 kl. 10:56 af: Kristian Holgersen

Branchefolk er i øjeblikket bekymrede for landets tøjbutikker. Men de mindste af slagsen tjener godt for hver medarbejder, viser analyse.

Hellere være lille og vågen end stor og doven. Det kendte mundheld kunne måske være et karrikeret billede på den danske tøjbranche.

Gruppen af små detailhandlere med under 10 ansatte har i hvert fald haft held med at klare udfordringerne under coronakrisen. Det viser en analyse af virksomhedernes årsregnskaber for 2020, som Deloitte står bag.

Sidste år opnåede de små tøjbutikker i gennemsnit et driftsresultat på 49.000 kroner for hver medarbejder, og det er markant mere end i 2019, hvor beløbet var 28.400 kroner.

- De små forhandlere er agile og har været gode til hurtigt at tilpasse sig kundernes ændrede shoppingsmønstre og købsadfærd, som vi har oplevet i det forgangne år, siger Morten Gade Steinmetz. Han er partner og brancheleder for mode- og tekstilindustrien i Deloitte

- Mange har været dygtige til at søge nye, digitale græsgange og afsætte deres varer gennem salgskanaler som Instagram og Facebook, siger Morten Gade Steinmetz.

Beløbet dykker hos de store

Hos detailhandlerne med over 50 ansatte er billedet et andet. Hos dem er driftsresultatet for hver medarbejder faldet med 60 procent til 20.700 kroner i 2020.

Ifølge Deloitte kan det blandt andet ses som et udtryk for, at butikkerne har kæmpet med at afsætte deres sæsonvarer med en fornuftig avance.

- Efterspørgslen på sæsonvarer er meget tidsbestemt, og efter et år med mindre fysisk salg har mange detailbutikker været nødsaget til at sælge deres sæsonvarer med store rabatter for at få solgt ud og gjort plads til de nye kollektioner. Det har gjort det svært at opnå en fornuftig avance, siger Morten Gade Steinmetz.

Til Børsen gav flere folk fra branchen i sidste uge udtryk for bekymring. Tøjbutikkerne ligger inde med store mængder varer på lagrene, og det kan gøre de kommende moms- og skatteindbetalinger til lidt af en gyser.

LÆS OGSÅ: Modebrand ansætter salgschef for at håndtere stærk vækstFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD