Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Selskabet bag Tøjeksperten overlever 2020 med blødende bundlinje

Foto: PWT PressefotoPWT GROUP

- Tøjeksperten er Danmarks største herretøjsbrand med 111 butikker fordelt over hele landet

- Wagner har 24 butikker i Danmark, 7 i Sverige og 5 i Norge.

Omsætning (mio. kr)
2020: 596
2019: 873

EBITDA (mio. kr)
2020: -21
2019: 55

Årets resultat
2020: -200
2019: -33

Kilde: PWT Group

Mandag den 3 maj 2021 kl. 10:04 af: Kristian Holgersen

En truende konkurs blev sidste år afværget hos dansk modekoncern, som til gengæld må indkassere et stort underskud. Direktør bevarer troen.

De første måneder i 2020 var egentlig rigtig stærke, lyder det fra PWT Group, som ejer herretøjskæderne Tøjeksperten og Wagner.

Men så begyndte forretningen at vakle under coronakrisen. I april måtte PWT Group indlede en rekonstruktion for at undgå konkurs, og der skulle gå et par måneder, før redningen endelig var en realitet.

Krisen trækker naturligvis dybe spor i årsregnskabet for 2020, hvor PWT Group må notere et underskud på 200 millioner kroner. En nedskrivning af goodwill på 337 millioner kroner bliver fremhævet som den helt store synder.

På toplinjen taber PWT Group omkring en kvart milliard kroner, men den adm. direktør, Ole Koch Hansen, kan alligevel mønstre en tro på fremtiden.

- Coronaen ramte os benhårdt, og vi er taknemmelige og lykkelige for, at det lykkedes at redde virksomheden og komme stærkt ud på den anden side, siger han i en pressemeddelelse.

Positivt overrasket

Sommeren og efteråret i 2020 endte med at forløbe tilfredsstillende for PWT Group, som lever videre i en tilpasset form efter rekonstruktionen.

Der bliver især fokuseret på sammenhængen på tværs af koncernen, produktudvikling og en satsning på det digitale område, lyder det fra PWT Group i pressemeddelelsen.

- Tiden efter forårets nedlukning af butikker og markeder overraskede os positivt. Forbrugerne brugte simpelthen flere penge på tøj end vi havde forventet, siger Ole Koch Hansen og fortsætter:

- Det vanskeligste i den nuværende situation er uvisheden. Vi ved ret beset ikke, hvad vi ser ind i. Det er den største bekymring. Overordnet er vi dog absolut positive. PWT Group står solidt funderet, med god likviditet og stor tro på fremtiden.

LÆS OGSÅ: Dansk modekæde: Færre kunder koster op mod 60 mio. i omsætningFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD