Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Kreditorer accepterer tab og redder kriseramt modekoncern

Foto: PWT PressefotoTuesday den 2 June 2020 kl. 11:24 af: Kristian Holgersen

Vedtagelsen af en redningsplan er godt nyt for modekoncernen bag Tøjeksperten. - Vi er både taknemmelige og ydmyge, siger direktør.

Modekoncernen PWT Group, der blandt andet står bag kæderne Tøjeksperten og Wagner, har afværget en truende konkurs.

Det sikrer godkendelsen af en rekonstruktionsplan for virksomheden, hvor kreditorerne er gået med til blot at modtage 20 procent af deres tilgodehavender i første omgang.

- Vi er både taknemmelige og ydmyge over for den store opbakning, vi er blevet mødt med fra vores samarbejdspartnere og kreditorer i denne meget vanskelige situation, siger Ole Koch Hansen i en pressemeddelelse. Han er administrerende direktør i PWT Group.

Kort tid efter offentliggørelsen af et årsregnskab præget af “solid fremgang,” måtte PWT Group søge om rekonstruktion i april. Det var coronakrisen, som havde haft en ødelæggende effekt på forretningen, lød forklaringen.

Får ny ejerkreds

Fremover kommer Ole Koch Hansen selv til at være en del af ejerkredsen, der også vil bestå af medlemmer fra den øvrige ledelsesgruppe og en gruppe eksterne investorer af tidligere obligationsejere i PWT Holding.

Som en del af rekonstruktionen foretager ejerne en kapitalindsprøjtning på 20 millioner kroner, ligesom banken stiller 125 millioner til rådighed.

Det hidtidige ejerselskab, PWT Holding A/S, afvikles som led i rekonstruktionen, og i den forbindelse udtræder Polaris Private Equity af ejerkredsen.

- Det er det rigtige skridt for at medvirke til en reorganisering af PWT og give selskabet et godt afsæt for sin videre færd, og vi ønsker PWT alt det bedste, siger Allan Bach Pedersen. Han er partner i Polaris.

En stærk og tilpasset virksomhed

Efter den hårde start på året, som nærmest havde kostet modekoncernen livet, er den administrerende direktør nu optimist.

- Kreditorerne, vores mange samarbejdspartnere, vores bank og vores mange dygtige medarbejdere har vist os stor tillid, og vi står nu med en stærk og tilpasset virksomhed, der kan fortsætte den gode udvikling, som PWT har fulgt i 2019 og de første måneder af 2020, siger Ole Koch Hansen og fortsætter:

- Løsningen har krævet hårdt arbejde og velvilje fra alle parter, men vi har sammen etableret grundlaget for et stærkt PWT – til glæde for kunder, leverandører og medarbejdere.

Tidligere på måneden annoncerede PWT Group lukningen af 20 butikker og afskedigelsen af omkring 180 medarbejdere som en del af bestræbelserne på at redde koncernen fra konkurs.

LÆS OGSÅ: Kriseramt modekoncern lukker butikker og varsler fyringerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD