Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Kriseramt modekoncern lukker butikker og varsler fyringer

Foto: PWT PressefotoMandag den 25 maj 2020 kl. 10:50 af: Kristian Holgersen

Kampen for overlevelse får nu dansk modekoncern til at lukke tyve butikker. En større fyringsrunde er også på vej.

Modekoncernen PWT Group har mandag formiddag præsenteret de næste skridt i den rekonstruktionsplan, som blev godkendt tidligere på måneden.

I alt tyve af modekoncernens egne butikker bliver lukket ned, mens en større fyringsrunde forventes at reducere den samlede stab med 180 medarbejdere.

- Det er en hård beslutning, som desværre er absolut nødvendig for at vi kan lykkedes med at redde PWT, og dermed et fortsat betydeligt antal arbejdspladser for dygtige medarbejdere, siger Ole Koch i en pressemeddelelse. Han er administrerende direktør i PWT Group.

- Jeg er frygtelig ked af det over for de medarbejdere vi vil skulle sige farvel til, men der er desværre ikke andre muligheder, fortsætter han.

PWT Group står blandt andet bag kæderne Tøjeksperten og Wagner. En del er selvstændige franchisebutikker, mens andre butikker bliver ejet af modekoncernen selv. Det er udelukkende sidstnævnte, som bliver berørt af lukningerne.

Bred opbakning

Tidligere på foråret gik PWT Group i betalingsstandsning, selvom modekoncernen havde oplevet en “solid fremgang” i det seneste årsregnskab. Men det var ikke nok til at klare effekten af coronakrisen.

Kreditorer og finansieringskilder har siden valgt at bakke op om en redningsplan, der skal sende PWT Group tilbage på ret køl.

Det er en langt bedre løsning end en konkurs, lyder det fra rekonstruktør og advokat Andreas Kærsgaard Mylin fra Accura.

- Et tydeligt valg af de stærkeste butikker og brands til fremtiden, sammen med en medarbejdertilpasning og den allerede gennemførte afvikling af butikkerne i Norge, danner en del af grundlaget for en fremtidig stærk samarbejdspartner for kunder, leverandører, udlejere, mv., fremfor en konkurs, som ingen er tjent med og hvor konsekvenserne er langt større for alle parter, siger han.

PWT Group A/S beskæftiger 575 medarbejdere, dels i virksomhedens egne 84 butikker, samt på hovedkontor og logistikcenter i Aalborg.

LÆS OGSÅ: Dansk modebrand får ny ejer midt i svær periodeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD