Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Koncernen bag Tøjeksperten går i betalingsstandsning

Foto: PWT PressefotoMandag den 20 april 2020 kl. 09:39 af: Kristian Holgersen

Med et trylleslag er “solid fremgang” skiftet ud med betalingsstandsning i dansk modekoncern. Butikkerne fortsætter driften indtil videre.

For bare nogle få måneder siden var der ingen særlige krisetegn at spore i PWT Group.

Godt nok gik salget i modekoncernens to store kæder - Tøjeksperten og Wagner - en smule tilbage. Men den samlede toplinje voksede med fem procent, og en tilfreds ledelse kaldte det for “en solid fremgang.”

I dag er billedet anderledes dystert. PWT Group er gået i betalingsstandsning, fremgår det af en selskabsmeddelelse.

- Udbruddet af covid-19, der i midten af marts måned førte til en lukning af koncernens butikker, har haft en ødelæggende effekt, skriver PWT Group.

- Bestyrelsen har derfor valgt at søge om rekonstruktion. Det skal sikre, at virksomheden kan fortsætte driften, fremgår det af selskabsmeddelelsen.

Kunderne kommer i første omgang ikke til at mærke det store til situationen. Butikkerne fortsætter som normalt og er så småt åbnet igen efter coronapausen.

Tøjeksperten har 115 butikker fordelt over hele landet, mens Wagner har 36 butikker i Danmark, 18 i Norge, 8 i Sverige og 10 i Kina. I Norge har PWT Group desuden kæden Brandstad med 15 butikker.

Utilstrækkelige hjælpepakker 

Ifølge kapitalfonden Polaris, som er storaktionær i modekoncernen, er der stadig tiltro til PWT Group. Men regeringens hjælpepakker har ikke været omfattende nok til at forhindre en rekonstruktion.

- Jeg tror, det er ved at gå op for mange mennesker - også for politikere - at det her er meget voldsommere, end finanskrisen, siger Jan Kühl til Finans. Han er managing partner i Polaris.

- Vi har en total opbremsning. Det er fra 100 til 0 stort set hen over et par dage. Hjælpepakkerne hjælper slet ikke detailhandlen i tilstrækkelig grad, hvor en meget stor del af omkostningerne er vores vareforbrug. Det rammer os så hårdt på cashflowet, siger han.

PWT Group havde en omsætning på 873 millioner kroner i 2019 og et driftsresultat på 159 millioner - en fremgang på 15 procent.

LÆS OGSÅ: Dansk modebrand går konkurs med nordiske butikkerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD