Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Salling Group kalder det nye årsregnskab for “historisk stærkt”

Wednesday den 29 April 2020 kl. 09:47 af: Kristian Holgersen

Indtjeningen når rekordniveau flere steder i Salling Group, viser nøgletallene for 2019. Bundlinjen svulmer gevaldigt op.

En jubel-stemning løber som en understrøm gennem den pressemeddelelse, hvor Salling Group onsdag morgen har lagt nøgletallene for 2019 frem.

For trods den hårde konkurrence på markedet for dagligvarer stiger omsætning og indtjening til rekordniveau flere steder i koncernen, som kalder regnskabet for "historisk stærkt."

- Der er tale om et stærkt år, hvor fremgangen blev drevet af vores kerneforretning både i Danmark og i udlandet, siger Per Bank. Han er administrerende direktør i Salling Group.

- Netto Danmark leverede sit bedste år i kædens historie og præsterede i lighed med Føtex sin højeste indtjening nogensinde. Samtidig leverede Netto Polen og Salling Stormagasiner også omsætningsrekorder, siger han.

Frasalg sætter aftryk

Ved første øjekast holder toplinjen dog ikke niveauet fra 2018. Men det skyldes udelukkende salget af de godt 160 svenske Netto-butikker, som blev overtaget af konkurrenten Coop Butiker & Stormarknader i maj.

Fraregnet aktiviteterne i Sverige vokser den samlede omsætning i Salling Group med 838 millioner kroner og lander på 57,7 milliarder - en stigning på 1,5 procent.

Den svenske handel er også med til at få bundlinjen til at svulme gevaldigt op til 2,4 milliarder kroner, hvilket er det næsthøjeste niveau nogensinde. Uden handlen ville bundlinjen lyde på små 1,6 milliarder.

- Med den udvikling i ryggen kan vi fortsætte med at investere i lavere priser og bedre indkøbsoplevelser for kunderne på tværs af vores kæder, siger Per Bank.

Usikre udsigter

Gennem 2019 har Salling Group gennemført en række større investeringer som opkøbet af den konkursramte legetøjskæde BR og en gennemgribende modernisering af Netto-butikkerne.

Ifølge pressemeddelelsen regner Salling Group med at holde skruen i vandet og fortsætte arbejdet med at forny Netto. Alene i 2020 har koncernen afsat over en milliard kroner til projektet.

Derudover er 2020 et svært år at greje på grund af den dominerede coronavirus, som påvirker forbrugertillid, købelyst og prisniveau.

- Vi kommer til at gøre alt, hvad vi overhovedet kan for at hjælpe vores kunder gennem den kommende tid, siger Per Bank.

- Ingen af os har befundet os i en lignende situation før, og jeg vil gerne takke myndighederne for et eksemplarisk samarbejde indtil nu og kunderne for at vise hensyn og have tålmodighed, siger han.

LÆS OGSÅ: Salling Group præsenterer enorm satsning på nethandelFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD