Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Alle kæder i Coop giver overskud - på nær en enkelt

FAKTA

Coop Danmark A/S - koncernen og brugsforeninger

Nettoomsætning (DKK mio)
2019: 42,730
2018: 42.796

EBIT, ordinært (DKK mio)
2019: 507
2018: 417

Resultat efter skat (DKK mio)
2019: 378
2018: 624

Peter Høgsted, adm. direktør:
- Resultatet er tilfredsstillende, fordi det dækker over en reel fremgang i driften af vores butikker og fordi det er udtryk for en fremgang i alle kæder.

- Men det er også tilfredsstillende, fordi det er realiseret i en tid med vores største investeringer i ny IT nogensinde.

Kilde: Coop

Tirsdag den 28 april 2020 kl. 10:56 af: Kristian Holgersen

Sidste år lagde Coop-topchefen op til overskud over hele linjen. Men det var en tand for optimistisk - en enkelt kæde halter efter.

For første gang i flere år kan dagligvarekæderne Kvickly og Fakta præsentere et overskud.

Alligevel lykkedes det ikke Coop at have sorte tal hele vejen rundt, som topchef Peter Høgsted ellers havde sat næsen op efter. Trods fremgang i salget ender Irma nemlig med røde tal på bundlinjen.

- Jeg var lidt frisk midt på året (i 2019, red.), hvor jeg sagde, at vi forventede, at alle fem kæder historisk ville komme i plus, siger Peter Høgsted til Børsen.

- Irma er et lille my bagefter, og grunden til det er, at vi startede året med at lukke nogle Irma-butikker og har haft relativt store moderniseringsprojekter, fortsætter han.

Svær sammenligning

Retter vi blikket mod det samlede billede, så formåede Coop at holde toplinjen på et stabilt niveau med 42,7 milliarder kroner - en minimal tilbagegang i forhold til året før. 

Årets resultat lyder på 378 millioner kroner efter skat. Det er en væsentlig tilbagegang, men tallene er svære at sammenligne, fordi 2018 var præget af ekstraordinære indtægter fra salget af et enormt ejendomskompleks ved Aarhus og udgifter i forbindelse med lukning af 80 tabsgivende butikker.

- Renser vi for både ekstraordinære indtægter og udgifter lander vi på et ordinært driftsresultat, der er markant over forrige år. Det er vi godt tilfredse med, siger Peter Høgsted i en pressemeddelelse.

Det ordinære EBIT-resultat blev 507 mio. kr. (2018: 417 mio. kr.).

Uforudsigelig fremtid

Ifølge Coop har alle kæderne oplevet stor fremgang i 2019. Men topchefen har svært ved at vurdere, om den gode udvikling fortsætter ind i 2020.

Coronakrisen er selvfølgelig den store ubekendte.

- Denne første fase har samlet set budt på en mindre fremgang med store forskelle mellem vare- og butikstyper, siger Peter Høgsted og fortsætter:

- Men vi ser ind i en fremtid, hvor vi kan forvente, at forbrugerne vil være mere forsigtige. Så vi vil være tilfredse, hvis vi opnår et resultat på samme niveau som 2019, selv om vi før coronakrisen havde forventet en fremgang.

LÆS OGSÅ: Langt flere kunder tager Coop-koncept til sigFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD