Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Så få forbrugere stoler på butikkerne under udsalg

Fredag den 29 november 2019 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Der hersker en udbredt mistillid blandt forbrugerne, når det gælder tilbudspriser. Kun et lille mindretal stoler på butikkerne.

Ifølge en ny undersøgelse, som analyseinstituttet Kantar har foretaget for Pricerunner, så udtrykker 55 procent af forbrugerne mistillid til butikkernes prisnedsættelser under udsalg.

Kun lidt over en fjerdedel (26 procent) stoler på butikkernes tilbud, mens en femtedel ikke kan bestemme sig.

- Det er et bekymrende stort antal forbrugere, der ikke har tillid til butikkernes udsalgspriser, og det bør give stof til eftertanke hos alle, siger Martin Andersen i en pressemeddelelse. Han er administrerende direktør for Pricerunner.

- Forbrugerne skal kunne regne med at de tilbudspriser de bliver præsenteret for, at de kan de stole på at der er tale om reelle tilbudspriser, fortsætter han.

Hæver priserne inden udsalget

Forbrugerne er skeptiske med god grund, for Pricerunner har iagttaget et klart mønster i butikkernes prissætning. Månederne op til Black Friday er et godt eksempel.

- I efteråret 2018 så vi, at prisen på hvert tiende produkt blev hævet i pris med 44 procent - blot for at tage et prisdyk til Black Friday, siger Martin Andersen og forsætter:

- Vores analyse af 20.000 priser viste, at 33 procent af de produkter, der tidligere var sat op i pris, blev sat ned igen ved Black Friday udsalget. Det er en metode butikker bruger for at give indtryk af, at priserne er bedre, end de virkelig er.

Under det seneste års forskellige udsalg, har andelen af falske tilbud ligget mellem 25 procent og 60 procent. Ved morgendagens Black Friday gælder det omkring en tredjedel, lyder vurderingen fra Pricerunner.

LÆS OGSÅ: Konstante udsalg kan dræne butikker for kunderFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD