Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Omstridt lovforslag bliver droppet

Foto: detailfolk.dkThursday den 1 December 2016 kl. 09:30 af: Kristian Holgersen

Et forslag om tidsbegrænsede erhvervslejemål bliver nu lagt i graven. En stor sejr for detailhandlen, lyder det fra Dansk Erhverv.

Gennem det sidste stykke tid har Folketinget overvejet at ændre i erhvervslejeloven, så det blev nemmere at tidsbegrænse erhvervslejemål. Men nu har politikerne på Christiansborg droppet planerne, skriver Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Da den nyudnævnte erhvervsminister, Brian Mikkelsen (K), i denne uge fremlagde forslagene til ændringerne i loven, var bestemmelserne om tidsbegrænsninger således gledet ud.

- Vi har haft en rigtig god dialog med Folketingets erhvervsordførere om de uhensigtsmæssige konsekvenser af lovforslaget. En øget brug af tidsbegrænsede lejekontrakter ville skade det danske erhvervsliv – ikke mindst de mindre erhvervsdrivende, siger Bo Dalsgaard, jurist og chefkonsulent i Dansk Erhverv.

- Derfor er vi meget glade for, at både ministeren og partierne har taget vores bekymringer alvorligt, afslutter han.

Ny lov ville være galimatias

Ændringerne i erhvervslejeloven har gennem hele forløbet mødt modstand og er blandt andet blevet kaldt “galimatias” af den administrerende direktør for elektronikkæden Power, Jesper Boysen.

Dansk Erhverv har flere gange advaret om, at de tidsbegrænsede lejemål ville skubbe de små handlende ud af hovedgader og butikscentre, fordi de ikke længere ville have sikkerhed for de investeringer, de har gjort i deres lokaler.

- Det har stor betydning for den danske detailhandel og særligt for de små og mellemstore butikker, cafeer, restauranter og håndværksmestre, at de nu ikke længere risikerer at blive smidt ud af deres lejemål efter tre til fem år, siger Bo Dalsgaard.

LÆS OGSÅ: Folkemord på detailhandlen?Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD