Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Folkemord på detailhandlen?

Foto: detailfolk.dkWednesday den 16 November 2016 kl. 10:30 af: Lise Møller Schilder

En ny lov er i støbeskeen, men den vil skade butikkerne, mener Dansk Erhverv. Powers direktør kalder den et folkemord på detailhandlen.

Folketinget er i gang med at tage stilling til, om erhvervslejeloven skal ændres. Men den ændring, som er blevet foreslået, vil med alt sandsynlighed skade de danske butikker. Det mener Lone Ramussen, der er markedschef i Dansk Erhverv.

Hun forklarer i et blogindlæg på Detailfolk.dk, at forslaget går ud på, at erhvervslejekontrakter skal have en tidsgrænse.

- Hvis forslaget vedtages, vil udlejere helt omkostningsfrit kunne smide lejerne ud efter lejekontrakten udløber, hvilket typisk vil blive efter 3-5 år. Lejerne står både med alle investeringerne – men ofte også et krav om at retablere butikken, skriver Lone Rasmussen.

LÆS blogindlægget om det nye lovforslag her

- Det vil uundgåeligt betyde, at færre virksomheder tør binde an med at etablere nye butikker, for hvor mange banker vil turde låne penge, når lejemålet kun er sikkert i 3-5 år? Der vil også uundgåeligt blive flere konkurser, fordi butikkerne risikerer at blive smidt ud inden deres investering er tjent hjem, forklarer Lone Rasmussen.

Hun nævner, at Jesper Boysen, der er Powers direktør, afbrød sin ferie for at deltage i foretrædet for erhvervsudvalget, som Dansk Erhverv også var til, for at advare om det nye forslag. Ifølge Lone Rasmussen skulle han have kaldt forslaget for et folkemord på detailhandlen.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Høje huslejer truer små city-butikkerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD