Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Ny lov kan skade detailhandlen

Foto: detailfolk.dkThursday den 10 November 2016 kl. 11:32 af: Kristian Holgersen

"Galimatias", kalder Powers adm. direktør en ny lov om tidsbegrænsede lejemål. "Ødelæggende for detailhandlen", lyder advarslen fra Dansk Erhverv.

Lige nu behandler Folketinget et forslag til en ændring i erhvervslejeloven, som vil gøre det nemmere at tidsbegrænse erhvervslejemål. Formålet er at skabe et mere attraktivt butiksmiljø og sikre øget vækst, men virkningen kan vise at være stik modsat, lyder advarslen nu fra Dansk Erhverv.

- Lovændringen kan betyde, at små erhvervsdrivende som håndværksmestre, cafeer og mindre butikker kan blive presset ud af de attraktive lejemål, fordi de enten ikke har råd til at risikere lejestigninger eller til at bære risikoen for de investeringer, man som erhvervsdrivende gør sig i at indrette lokalerne, siger Bo Dalsgaard, jurist og chefkonsulent i Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

Ifølge Dansk Erhverv er forslaget alene baseret på en analyse af udlejernes interesser. De mulige konsekvenser for lejerne er ikke blevet undersøgt godt nok.

Ingen konsekvensberegning

Ifølge lovteksten vil forslaget hverken få administrative eller økonomiske konsekvenser for erhvervslivet. Men den konklusion kan Bo Dalsgaard ikke genkende. Erfaringer fra vores nabolande med tilsvarende lovgivning er derimod, at stort set alle lejemål bliver tidsbegrænsede - typisk tre til fem år, fremhæver han.

- Det siger sig selv, at når man som erhvervsdrivende kun er sikret sine lokaler i en begrænset periode, så er man langt mere tilbageholdende med at investere et større beløb på at indrette en butik eller en cafe, siger Bo Dalsgaard og fortsætter:

- Samtidig vil den korte tidshorisont også skade de små erhvervsdrivendes muligheder for at rejse kapital. Rent ud sagt vil forslaget her gøre det langt sværere at drive virksomhed fra lejede lokaler.

Virksomhed: Det er galimatias

Også blandt virksomhederne møder forslaget skepsis. Jesper Boysen, der er administrerende direktør i Power, og som har mere end 30 års erfaring med at drive detailhandel i Danmark, mener, at forslaget er ”galimatias”:

- Det vil være et stort slag mod detailhandlen, hvis dette forslag vedtages. Det fremmer ikke vækst – det ødelægger detailhandlen og risikerer at føre til flere konkurser, siger Jesper Boysen.

LÆS OGSÅ: Dyk i antallet af tomme erhvervslokalerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD