Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Dyk i antallet af tomme erhvervslokaler

Foto: detailfolk.dkThursday den 10 November 2016 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Antallet af tomme erhvervs- og butikslokaler har ikke været lavere siden 2009. Vi er sluppet fri af finanskrisen, lyder forklaringen.

Der er langt mellem de tomme butikker og erhvervslokaler  i Danmark. Ved indgangen til årets fjerde kvartal stod blot 3,9 procent af landets butikslokaler, kontorer, lagerbygninger og fabrikshaller til udlejning eller salg. Niveauet er det laveste siden 2009.

Det fremgår af rapporten Ejendomstorvet Markedsindeks, som bliver udgivet af Dansk Ejendomsmæglerforening i samarbejde med Ejendomstorvet.dk og Ejendomsforeningen Danmark.

- Tallene afspejler, at dansk økonomi efterhånden er sluppet fri af finanskrisen. Gennem det seneste år er beskæftigelsen i kontorfagene steget, og det får kontorerhvervene til at efterspørge flere kvadratmeter, siger Mads Lindegaard, senioranalytiker i Dansk Ejendomsmæglerforening.

- Samtidig er danskernes forbrug steget, og det har smittet af på detailhandlens efterspørgsel på lokaler, afslutter han.

Fakta

  • 3,9 procent af samtlige erhvervslokaler var udbudt ved indgangen til fjerde kvartal 2016 – niveauet er det laveste siden juli 2009 og et fald fra 4,4 procent sidste år.
  • 5,7 procent af butikslokalerne var udbudt – en forbedring fra 6,5 procent for et år siden. Ni ud af ti landsdele har oplevet fremgang.
  • Niveauet var lavest i juli 2007 med 1,8 procent og toppede i juli 2012 med 5,3 procent.
  • Det seneste år er udbuddet af erhvervslokaler faldet med over 650.000 kvm – fordelt med 102.800 kvm butikker, 100.700 kvm kontorer og 451.000 kvm lager- og produktionslokaler.
  • 8,5 procent af kontorerne var udbudt – en forbedring fra 8,9 procent. Fremgang i syv ud af ti landsdele.
  • Blot 2,7 procent af lager-/industrilokalerne var udbudt – en forbedring fra 3,2 procent. Fremgang i syv ud af ni landsdele (København by, med meget lidt industri, indgår ikke)

Kilde: Ejendomstorvet Markedsindeks Udbudsstatistikken – fjerde kvartal 2016

LÆS OGSÅ: Rekord-få butikker står tomme Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD