Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Opsigtsvækkende tal viser svigtende interesse for Black Friday

Foto: detailfolk.dkAfstemning

Hvordan tror du Black Friday ender i 2021 sammenlignet med sidste år?

Bedre end i 2020
 
Nok cirka samme niveau
 
Ringere i i 2020
 
Ved ikke
 
Opsigtsvækkende tal viser svigtende interesse for Black Friday
Power forventer den største udgave af Black Friday i kædens seksårige historie. Men samtidig tyder nye tal på en vis afmatning hos forbrugerne.
Wednesday den 3 November 2021 kl. 09:57 af: Kristian Holgersen

Mange forbrugere overvejer helt at droppe årets Black Friday, viser tal. Men i Power forventer direktøren den største udgave nogensinde.

I weekenden fik mange butikker overstået markeringen af Halloween, og der går ikke længe, før turen går videre til den næste tradition fra USA.

Fredag den 26. november er det nemlig tid til Black Friday. Den store udsalgsdag er blevet lidt af et tilløbsstykke herhjemme, men måske er forbrugerne efterhånden ved at være mætte.

En undersøgelse fra softwarevirksomheden Sitecore viser i hvert fald, at 40 procent af de danske forbrugere har planer om at droppe Black Friday i år.

Blandt gruppen af danskere, som overvejer at fravælge Black Friday, svarer 51 procent, at udsalgsdagen virker forældet. De forbinder den også med en kultur af overforbrug.

- Butikkerne fortæller os, at der en voksende træghed over for Black Friday i Danmark, og at folk er ved at være trætte af store tilbudsevents, siger Paige O’Neill. Han er marketingdirektør i Sitecore og ser en sammenhæng mellem resultaterne fra undersøgelsen og butikkernes oplevelser.

Ifølge undersøgelsen er mange danskere trætte af de store menneskemængder under Black Friday. Det gælder især i alderen 45-54 år.


Analyseinstituttet Advanis har foretaget undersøgelsen på vegne af Sitecore. Et panel på nettet bestående af 1.000 danskere har deltaget i den vægtede undersøgelse.


Store forventninger i Power

Selvom undersøgelsen fra Sitecore peger på en vis afmatning, så er forventningerne til Black Friday stadig rigtig store hos elektronikkæden Power.

Faktisk regner den adm. direktør - Jesper Boysen - med, at årets udgave bliver den største nogensinde i Power. Det kan udfordringerne med de globale forsyningskæder heller ikke ændre på.

- Detailbranchens årlige højsæson - Black Friday og julesalget - bliver helt sikkert en mere uforudsigelig størrelse, end vi nogensinde har oplevet, siger Jesper Boysen.

- Vi har en forestilling om, hvordan det kommer til at forløbe, men vi ved det reelt ikke. Faktum er dog, at vi er i fuld gang med at geare op til det, vi er overbeviste om bliver den største Black Friday nogensinde i de seks år, Power har eksisteret, siger direktøren.

I Power bliver Black Friday skudt i gang med et liveshow på Facebook, hvor salgschef Simon Frølich sætter næsen op efter en omsætning på 15 millioner kroner.

- Showet vil være Danmarks største liveshopping-show målt på antal tilbud og omsætning. Vi kommer til at sende fra både live-studiet og vores butikker, siger han.

LÆS OGSÅ: Indbrudstyve ryster landsdækkende kæde: Jul og Black Friday i fareFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD