Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Nu starter Coops protest-madskole

Foto: Fotograf Heidi LundsgaardTirsdag den 23 august 2016 kl. 10:50 af: Lise Møller Schilder

Erhvervsuddannelserne er blevet for akademiske, hvis man spørger Coop. Koncernen har nu udvalgt 58 elever til deres egen uddannelse.

I foråret annoncerede Coop, at man havde besluttet at starte sin egen uddannelse. Det skyldtes dels en protest mod de nye karakterkrav, som blev besluttet af Folketinget, og dels skyldtes det, at Coop havde svært ved at skaffe nok slagtere og bagere.

Nu har Coop så fundet 58 unge, som skal starte på Coop's madskole den 29. august. Coop kalder selv uddannelsen for usædvanlig.

- For det første er det en uddannelse, der også er gået efter unge, der ellers ville have svært ved at få en faglig uddannelse, fordi de ikke har fået mindst 02 i dansk og matematik, for det andet er de er blevet ”headhuntet” til uddannelsen, skriver Coop i en pressemeddelelse.

- Uddannelsen er et opgør mod den akademisering, der sker af håndværker-uddannelserne, uddyber Teamchef i HR, Morten Lynge Lauridsen, i pressemeddelelsen.

Langt fra alle kom ind
Optagelsen på uddannelsesforløbet har også været noget anderledes end på almindelige uddannelser. Nogle unge har selv søgt ind, mens andre er blevet indstillet af forældre eller lærere, hvorefter de er blevet kontaktet af Coop. 

Næsten 700 unge har været indstillet på at starte på uddannelsen. En del af de unge har dernæst været igennem et forløb på nogle såkaldte Food Camps, hvor Coop har vurderet, om de er klar til at starte på uddannelsen. I sidste ende fik 58 lov til at starte på Coop Madskolen.

Eleverne får løn under uddannelsen og er garanteret en praktikplads. Uddannelsen tager i alt fire år. Den foregår i samarbejde med Zealand Business College på Sjælland. De fysiske rammer er hos ZBC, dels i Roskilde, dels i Ringsted, skriver Coop. Coops chefkok Claus Holm, bliver en af underviserne på madskolen.

LÆS OGSÅ: Coop dumper karakterer - laver egen uddannelseFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD