Coop dumper karakterer - laver egen uddannelse
Med en alternativ optagelsesprøve giver Coop de unge med dårlige karakterer endnu en chance for at blive bager eller slagter.
Coop starter nu en helt ny uddannelse, som koncernen kalder for Madskolen. Idéen med skolen er, at der skal uddannes omkring 100 elever om året.
Tilmeldingen til uddannelsen foregår også på en ny måde. Den sker nemlig ved, at man bliver nomineret af andre. Og det er der en særlig grund til, forklarer teamchef i Coop, Morten Lynge Lauridsen, der er ansvarlig for projektet.
- Vi har lavet nogle målinger på den her målgruppe, og det er ikke altid, at de søger denne slags uddannelser selv. Vi kan også se, at der ikke er så stor søgning på erhvervsskolerne, så nu prøver vi en lidt anden metode, siger han til detailfolk.dk og uddyber:
- Nogle gange kan det jo være, at ens mor eller lærer kan se et potentiale, som man ikke selv ser, og derfor giver vi også dem muligheden for at nominere. Men man kan selvfølgelig også nominere sig selv.
Karakterer hæmmer dygtige elever
Morten Lynge Lauridsen forklarer, at det store fokus på optagelseskrav til erhvervsskolerne betyder, at nogle unge bliver blokeret i at tage en uddannelse. I dag kræves det nemlig, at eleverne som minimum har fået karakteren 02 i dansk og matematik.
- For os handler det om håndværket og ikke så meget om, hvorvidt man er god til at analysere et digt. Med det nye system er der nogle mennesker, der bliver spærret i at tage en uddannelse. Og det synes vi er ærgerligt. Det betyder selvfølgelig ikke, at man skal have under 02 i matematik og dansk for at gå på vores skole. Vi siger bare, at det ikke er et krav hos os, at man har 02 i matematik og dansk, forklarer han.
Teamchefen understreger derudover, at Coop kan se, at koncernen kommer til at mangle både bagere og slagtere i fremtiden, fordi der ikke bliver uddannet nok fra erhvervsskolerne. Så det er også et forsøg på at bryde den onde spiral.
Særlig optagelsesproces
I alt er der oprettet 100 pladser på den nye uddannelse, som er indrettet således, at eleverne bor sammen på skolen. De får også løn under uddannelsen og garanti for en praktikplads bagefter.
Men hvordan regner Coop så med at udvælge de unge, som bliver nomineret?
- Vi ser på adfærd. Vi screener både gennem samtaler og via en test. I testen ser vi på, om de har flair for at blive bager eller slagter. Vi ser på, om deres hænder og krop fungerer i et flow, der passer til at arbejde med mad, forklarer Morten Lynge Lauridsen.
Han forventer, at Coop kommer til at teste 3-400 personer. Han ved det dog ikke med sikkerhed, da det er første gang Coop forsøger sig med den nye uddannelse.
Coop Madskolen henvender sig til elever, der afslutter enten 9. eller 10. klasse i 2016.
Ønsker man at nominere en person til Madskolen, skal man sende en sms til 1400 med teksten: ”Coop HR” efterfulgt af navn og nummer på den, man vil nominere. Man kan også nominere på kenderduen.dk.
Så vil den nominerede blive ringet op af Coop, der vil fortælle dem om uddannelsen.
LÆS OGSÅ: Ikea satser mere på egne uddannelser
Flere detailnyheder | Gå til forsiden |
Afstemning
Seneste nyheder
Netbutik køber virksomhed kendt fra DR-program
Kaffebutik bliver til en lille kæde
Danske stormagasiner satser på eksklusivt genbrug
Elev fra Matas løber med førstepladsen ved Fagprøveprisen
Ruller nyt smileymærke ud i landets butikker
Se de tre stærke prismodtagere ved årets Danish Retail Award
Fastholder mål om 40-50 butikker på dansk grund
Overtager ejerskab af møbelkæde for 1 krone
Seneste afstemninger
(Primært specialhandel) Hvordan er salget gået i første kvartal af 2023?
(Primært arbejdsgiver) Er den nye overenskomst fonuftig?
Hvordan endte julesalget 2022? (Primært specialhandel)
Hvordan endte Black Friday/Black Week salgsmæssigt sammenlignet med 2021? (Primært specialhandel)
Mest læste nyheder
Seneste nyheder
Seneste blogindlæg
Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt?
”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne
Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!
Længere reklamationsret giver ikke mere holdbare produkter
Kære erhvervsminister: her er 5 grunde til at din argumentation om tilladt non-food salg i supermarkeder ikke holder en meter