Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Detailsektoren går forrest i kampen for mere bæredygtige emballager"

- Andreas Hastrup Clemmesen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Dom: Unge under uddannelse har ikke krav på ligeløn

Foto: ColourboxTorsdag den 23 juni 2016 kl. 10:50 - Kilde: HK Handel

En ny højesteretsdom godkender forskelsbehandling af unge under uddannelse. HK Handel er dybt uenige og overvejer nu næste skridt.

Den 16. juni valgte Højesteret, at stadfæste en tidligere afgørelse i Sø- og Handelsretten, der betød nederlag til HK Handel og et af deres medlemmer i en sag om forskelsbehandling.

Fra salgsassistent til elev

Sagen handler om en medarbejder i Cirkle K (tidligere Statoil), der tidligere havde arbejdet som ungarbejder, og som efter gymnasiet begyndte at arbejde på fuld tid som salgsassistent med fuld løn og tillæg.

Derefter påbegyndte medarbejderen en uddannelse, hvor hans tillæg for arbejde på ubekvemme tidspunkter reduceret til det halve, og et særligt servicestationstillæg blev fjernet. Det mener HK Handel er ulovlig diskrimination.

- Vi mener, at der er tale om ulovlig diskrimination, når man reducerer en gruppe medarbejderes løn, alene fordi de er mellem 18 og 25 år og under uddannelse. Vi er skuffede over, at Højesteret ikke på vores anmodning har sendt sagen omkring EU-domstolen, siger Kim Jensen, der er faglig chef i HK Handel.

LÆS OGSÅ: Dom: Silvan må gerne tvinge medarbejdere til at sove sammen

Næste skridt

Forskelsbehandlingsloven blev implementeret i Danmark i 2004, og HK Handel har siden da, Benzin- og Oliebranchens Arbejdsgiverforening opmærksom på, at de mener at bestemmelsen i overenskomsten om 'unge under uddannelse' er i strid med forskelsbehandlingsloven.

- Vi overvejer nu, om vi skal sende sagen videre til Menneskerettighedsdomstolen, eller om vi skal bede EU-kommissionen om at kigge på sagen, siger Kim Jensen.

LÆS OGSÅ: Dom: OK at bortvise butiksansat for syv minutters forsinkelse

Læs hele artiklen på HK Handel


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD