Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Kopisag: Salling Group skal betale 300.000 kroner i erstatning

Foto: morguefile.comFAKTA

- Ifølge Landsretten fremstod en hængepotte, vase og lågkrukke, som Netto har solgt i sine butikker, som nærgående efterligninger af designs fra Anne Black ApS.

- Derfor er alle tre produkter omfattet af markedsføringsloven, mens hængepotten også er omfattet af loven for ophavsret. 

- Landsretten anså krænkelsen for groft uagtsom.

- På grund af usikkerhed vedrørende størrelsen af Anne Black ApS' tab, valgte Landsretten at nedsætte erstatningen til 300.000 kroner.

- Tidligere havde Sø- og Handelsretten sat erstatningen til 1,5 millioner.

Kilde: Østre Landsret

Thursday den 11 June 2020 kl. 11:55 af: Kristian Holgersen

Landsretten har afsagt dom i en langvarig strid mellem Salling Group og en kendt keramiker. 

I Østre Landsret har keramikeren Anne Black netop fået tilkendt en erstatning på 300.000 kroner i en langvarig kopisag mod Salling Group og virksomheden Ronald.

Sagen startede i 2016, da Netto solgte en vase, en lågkrukke og en hængepotte fra Ronald, som til forveksling lignede Anne Blacks designs.

Tidligere har Sø- og Handelsretten vurderet, at Anne Black skulle have en erstatning på hele 1.5 millioner kroner. Men afgørelsen blev dengang anket af Salling Group og Ronald.

- Netto støtter et højt ophavsretligt beskyttelsesniveau for brugskunst, og vi har i Danmark et meget højt beskyttelsesniveau, siger Michael Løve fra Netto i en pressemeddelelse

- Men vi ankede, fordi en ophavsretlig beskyttelse af et så generisk og udbredt produkt som en ensfarvet, rund vase vil sætte en helt ny standard for, hvornår man kan få ophavsret og i praksis gøre det meget vanskeligt for andre designere og forhandlere som os at vide, hvornår vi krænker ophavsretten. Derfor er Landsrettens afgørelse vigtig, og den er vi på mange måder tilfredse med, siger han.

Den lille har vundet

Dommen får også en positiv modtagelse hos Mathilde Aggebo, der er uddannelsesleder for designlinjen hos Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.

Den lille har fundet over den store, og det er med til at sætte en streg under designrettighederne, lyder hendes vurdering til DR.

- Sagen har kørt længe, og der er ikke nogen tvivl om, at hun har taget én for holdet ved at gå hele vejen med denne her sag. Det er rigtig, rigtig positivt, at det nu er lykkes at få en dom i hendes favør. Det giver nogle positive perspektiver i forhold til at være designer i Danmark fremadrettet, siger hun til DR.

LÆS OGSÅ: Danskere trækker det længste strå i kopisag mod gigantisk koncernFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD