Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Danskere trækker det længste strå i kopisag mod gigantisk koncern

Foto: detailfolk.dkMonday den 18 May 2020 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Retten har talt: Dansk modemærke blev kopieret. Globale giganter skal ikke uhindret kunne stjæle designs, lyder reaktionen fra medstifter.

En flere år lang strid mellem det aarhusianske regntøjsmærke Rains og den enorme koncern bag Zara-kæden, Inditex, har nået et foreløbigt punktum.

Fredag kunne Sø- og Handelsretten afsige en dom, der slår fast, at Inditex har kopieret designet på to regnjakker fra det danske mærke.

- Vi ville vise, at globale giganter ikke uhindret kan stjæle designs og overtræde rettigheder som en del af deres forretningsmodel, siger medstifter og forretningsudvikler i Rains, Daniel Brix Hesselager, i en pressemeddelelse ifølge Dansk Mode & Textil.

- Vi er vidende om, at mange professionelle både i og uden for modebranchen har ventet spændt på resultatet af denne retssag for potentielt at følge i vores fodspor, siger han.

Med dommen kan Inditex ikke markedsføre produkterne i de danske Zara-butikker, men Rains overvejer nu også at lægge sag an i andre europæiske lande. Spanien, hvor Inditex hører hjemme, kunne være en oplagt idé, udtaler Daniel Brix Hesselager til Børsen.

Sø- og Handelsretten skal nu tage stilling til, hvor meget Rains skal have i erstatning fra Inditex.

LÆS OGSÅ: Dansk modebrand får ny ejer midt i svær periodeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD