Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Netto anker dom i kopisag

Foto: PR - Claus SjödinThursday den 6 June 2019 kl. 06:00 - Kilde: DR

Efter en årelang strid har kendt keramiker nu rettens ord for, at Netto har krænket hendes ophavsret. Men discountkæden anker dommen.

Sø- og Handelsretten har afgjort, at Netto krænkede keramikeren Anne Blacks ophavsret, fordi discountkæden i 2016 solgte en række produkter, som til forveksling lignede keramikerens.

Der var tale om en vase, en lågkrukke og en hængepotte - alle produceret af virksomheden Ronald, som har den tidligere DR-generalsekretær, Kenneth Plummer, som direktør. Han har afvist beskyldningerne.

Ifølge dommen skal Salling Group og Ronald betale halvanden millioner kroner i erstatning plus sagsomkostninger til Anne Black, skriver DR.

- Sejren betyder helt vildt meget - vi har haft alt på spil de her tre år, så det er en kæmpe lettelse. Lige nu er jeg egentligt overrasket over, vi ikke er bukket under, siger Anne Black til DR.

Anker dommen

Hos Salling Group, der tidligere har forsøgt at indgå forlig i sagen, har man anket dommen.

- Vi er meget overraskede og ret uenige i dommen. For os er det principielt, så vi ser desværre ingen anden mulighed end at anke, siger Netto-direktør Michael Løve til TV2 Lorry.

- Vores bekymring er, at hvis man kan blive dømt for at have kopieret et så relativt almindeligt produkt, som en hvid cylinderformet vase lavet af keramik, så vil det i praksis være meget vanskeligt for butikker, der sælger brugskunst, at vide sig sikker på, at den type produkt, de sælger, ikke er en kopi, siger han.

LÆS OGSÅ: Forbrugerne får ny hjælp til at spotte kopivarer

Læs hele artiklen på DR


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD