Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Kopisag: Keramiker sagde nej til 1 million kroner

Foto: detailfolk.dkThursday den 21 March 2019 kl. 11:00 - Kilde: Business

En årelang strid mellem Netto og en keramiker er nu endt i retten. Netto har tilbudt 1 million kroner, men hun vil have langt mere.

Der er tale om en principiel sag, og derfor skal retten tage stilling til den. Det mener Keramiker Anne Black, som beskylder Netto for at have solgt kopivarer af hendes produkter tilbage i 2016.

Netto solgte nemlig i to uger en vase, en lågkrukke og en hængepotte, produceret af virksomheden Ronald, med tidligere generalsekretær, Kenneth Plummer, som direktør.

Produkterne og den måde de blev markedsført på, var dog en tro kopi af Anne Blacks produkter. Det mener hun i hvert fald.

Nej tak til 1 million

Siden har Netto tilbudt at indgå forlig ved at give keramikeren en erstatning på 1 million kroner. Det beløb dækker dog ikke de udgifter, som keramikeren har haft til sagen indtil nu, og hun beder derfor om en erstatning på 3 millioner kroner.

- Efter tre års kamp føltes tilbuddet om forliget som et stort hold-kæft-bolsje, siger adm. direktør i Anne Black, Jesper Moseholm.

Han er direktør i virksomheden Anne Black og er også gift med keramikeren Anne Black.

Nettos side af sagen 

Administrerende direktør i Netto, Michael Løve, ser dog noget anderledes på sagen.

- Jeg forsøgte at lave en aftale, der var mere end rimelig, og som inkluderede en fælles offentlig erklæring om vigtigheden af at beskytte dansk design, siger han, og forklarer samtidig, at Anne Black oprindeligt havde bedt om 5 millioner kroner.

- Det er svært ikke at få en mistanke om, at Anne Black fornemmede en urolighed hos Netto for pressedækningen af sagen og dermed forsøgte at vride bekymringen til deres fordel. Det kommer jeg aldrig nogensinde til at lide under. Så må vi tage pressedækning og en retssag, siger han.

LÆS OGSÅ: Coop taber kopi-sag til designfamilie

Læs hele artiklen på Business


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD