Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Flere aktuelle sager: Store spillere beskyldes for at kopiere

Foto: Colourbox
Wednesday den 31 October 2018 kl. 11:18 - Kilde: Flere medier

Ugen har budt på flere kopi-anklager. Både Netto og DK Company står for skud, mens tvisten mellem Rains og Zara tager ny drejning.

Medierne har på det seneste bragt flere historier om kopiering. De har alle sammen det tilfælles, at de store bliver beskyldt for at kopiere de små.

I en BT-artikel anklager to producenter Netto for at kopiere deres designs. Der er tale om varer til børneværelset - en uro og en lampe - som har været med i discountkædens tilbudsavis.

Designeren af uroen, Sara Giese Camre fra Cam Cam Copenhagen, mener ikke, at det kan betale sig at søge om erstatning. Advokatregningen bliver simpelthen for stor.

Børnelampen er nu trukket tilbage på grund af et sikkerhedsspørgsmål vedrørende batterierne, men før det havde producenten A Little Lovely Company sat sin juridiske afdeling på sagen.

Netto har endnu ikke hørt fra de to producenter, men understreger til BT, at man ikke accepterer kopivarer.

Modekoncern afviser kopiering

Retter vi blikket mod modebranchen, så beskylder Baum und Pferdgarten nu koncernen DK Company for at kopiere deres Ballona-jakke.

Det skriver Fashion Forum.

For otte måneder siden indgik parterne forlig i en anden kopisag, men denne gang kan det blive sværere at nå til enighed. DK Company afviser nemlig blankt anklagen.

- Vi har ingen intentioner eller lyst til at kopiere hverken dem eller andre, men hvis vi har lavet en fejl, så tager vi det selvfølgelig alvorligt, siger Jens Poulsen til Fashion Forum. Han er CFO hos DK Company.

- Men i dette tilfælde mener vi faktisk ikke, at der er tale om en kopi, da både farve, pasform og størrelse er anderledes, fortsætter han.

Rains har brugt detektiver

Samtidig er der kommet nye detaljer frem i sagen, hvor det aarhusianske mærke Rains beskylder modegiganten Zara for at have kopieret designet på to regnjakker.

Med hjælp fra lokale netværk og detektiver har Rains fundet frem til de to kinesiske fabrikker, som har produceret regnjakkerne for Zara.

Det skriver Finans.

Fabrikkerne erkender, at koncernen bag Zara-kæden, Inditex, har instrueret dem i at kopiere jakkerne fra Rains. Derfor er fabrikkerne indkaldt som vidner i den verserende retssag.

LÆS OGSÅ: Coop taber kopi-sag til designfamilieFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD