Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Aarhus-mærke forbereder internationalt opgør med verdens største tøjkoncern

Foto: detailfolk.dkMonday den 29 October 2018 kl. 09:21 - Kilde: Finans

Det aarhusianske tøjmærke Rains går hele vejen, hvis Sø- og Handelsretten giver medhold i en verserende kopisag.

Får det danske regntøjsmærke Rains medhold i, at tøjkoncernen Inditex har kopieret dem, så venter flere søgsmål forude. Det skriver Finans.

- Vi forventer at indstævne Zara (som ejes af Inditex, red) i andre lande, når dommen i Danmark er på plads, siger Daniel Brix Hesselager til avisen. Han medstifter og forretningsudvikler i Rains.

- Kopijakkerne er solgt i store dele af verden, hvilket betyder, at vi kan gøre vores rettigheder gældende mange steder. Interessen for sagen er stor internationalt, hvilket vil give sagernes udfald stor eksponering, siger han.

Forhandlingerne starter i 2019.

Kæmpe modstander

Sagen startede sidste år, da Rains beskyldte Inditex for at kopiere to regnjakker, som er blevet solgt i den verdensomspændende Zara-kæde.

Ifølge Børsen besluttede Rains at gå videre til Sø- og Handelsretten i forsøget på at stoppe salget og samtidig få kompensation fra den spanske gigant, som er verdens største og over 1000 gange større end det danske firma målt på omsætning.

- De kopierer nogle af vores kerneprodukter - klassikere - som vi forsøger at opbygge og give ikonstatus, har Daniel Brix Hesselager sagt til Børsen.

- Det nytter jo ikke noget, at vi siger, at det er o.k. at kopiere en enkelt gang, bare fordi det er en meget stor virksomhed, der gør det. Men man skal være klar til at bruge millioner på det. Og det er vi, fortsatte han.

Rains sælger regntøj gennem en lang række forhandlere, men har også egne konceptbutikker i både Danmark, Frankrig, USA, Tyskland, Belgien, Holland, Sverige og Kina.

LÆS OGSÅ: Dansk tøjfirma beskylder Zara-koncern for plagiat

Læs hele artiklen på Finans


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD