Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Tv-designer anklager Jysk for plagiat

Novel Cabinet Makers egen reol. Foto: Novel Cabinet Makers
Friday den 20 October 2017 kl. 11:03 af: Kristian Holgersen

En mindre virksomhed med tv-designer blandt ejerne beskylder nu Jysk for at kopiere en af deres vigtigste varer.

Flere læsere kender måske designeren Anders Busk Faarborg fra tv-programmet ‘I hus til halsen’ på DR, hvor han hjælper danskere med at sætte skik på boligen, så den kan sælges.

Men han er også medejer af designvirksomheden Novel Cabinet Makers, som nu anklager Lars Larsen og Jysk for at tænke lidt for uselvstændigt, når det kommer til designet af reolen Ravnkilde.

- Vi føler os beæret, men også triste over et firma af jeres størrelse føler trang til at hente så meget inspiration fra en lille dansk designvirksomhed som Novel Cabinet Makers. Især når Lars Larsen ejer andre designvirksomheder selv. Meget trist udvikling i den danske møbelindustri, skriver Anders Busk Faarborg i et opslag på Facebook.

Til BT uddyber direktøren for Novel Cabinet Makers, Lars Rolf Jacobsen, sagens betydning. Det kan være ødelæggende for dansk møbeldesigns "økosystem", når de store virksomheder tager designs fra mindre spillere, mener han.

- Fedt design er en unik oplevelse. Hvis folk kan få en billigere variant, som ligner vores, devaluerer det vores produkt, siger han til BT og understreger, at den pågældende reol udgør 25 procent af virksomhedens omsætning.

Jysk er endnu ikke blevet kontaktet af Novel Cabinet Makers, siger en talsperson til BT.

Ikke første gang

Det sker med jævne mellemrum, at mindre virksomheder anklager større spillere for kopiering. Et af de mere kendte eksempler er tovtrækningen mellem Ilse Jacobsen og Dansk Supermarked om salg af gummistøvler med snørebånd.

Sagen endte i Sø- og Handelsretten, hvor Ilse Jacobsen ikke fik medhold i sin anklage og skulle betale 100.000 kroner plus moms i sagsomkostninger, som Detailfolk kunne berette om i november 2016.

Tidligere på året kom det desuden frem, at den lille aarhusianske virksomhed Rains stævner modegiganten Zara for at kopiere designet på nogle regnjakker.

- Vi ved ikke, i hvilket omfang Zara har solgt de produkter, der kan forveksles med vores. Men vi har opdaget dem i deres butikker mange steder fra Kina til Holland og Danmark samt på nettet, så vi er sikre på, at der er tale om mange tusinde stykker regntøj, sagde adm. direktør i Rains, Daniel Brix Hesselager, til Børsen i maj.

LÆS OGSÅ: Dansk tøjfirma beskylder Zara-koncern for plagiatFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD