Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Stop skævvridningen og vis erhvervssind: Udskyd udbetalingen af feriepenge og hjælp flere brancher!"

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Købmand redder butikken efter crowdfunding

Fredag den 1 december 2017 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

En butikslukning blev afværget, efter en lokal købmand fik indsamlet næsten en halv million kroner. Løsningen bør udbredes, lyder det nu.

I den lille landsby Ravnkilde, der ligger i udkanten af Rold Skov, var den lokale købmand, Hanne Degn, tæt på at lukke ned. Men butikken blev reddet af de lokale beboere, som samlede 450.000 kroner ind til et lån gennem crowdfunding.

Det skriver Landsdistrikternes Fællesråd sammen med virksomheden Lendino, der leverer digitale løsninger til crowdfunding, i en pressemeddelelse. 

Pengene til den lokale købmand blev skrabet sammen på 20 dage og kom fra i alt 100 privatpersoner og virksomheder, som hver især bidrog med beløb fra 200 til 37.800 kroner.

- Det er helt fantastisk, at vores lokalsamfund står sammen og bakker op om at bevare købmandsbutikken, siger Anne-Mette Bak Nielsen -  en af de lokale.. Hun har været med i en arbejdsgruppe, der har arbejdet på at redde købmandsbutikken, og tog initiativ til indsamlingen.

- At lånet kommer fra lokalområdet er enormt vigtigt, for det er deres opbakning, som butikkens overlevelse afhænger af i fremtiden, fortsætter hun.

Kan se fordele ved modellen

Hos Landdistrikternes Fællesråd ser man gode perspektiver i løsningen. Ofte er der masser af virkelyst i de små lokalsamfund, men beboerne har ikke altid de rette værktøjer til at skubbe udviklingen frem.

- Landdistrikterne bliver ofte omtalt i en negativ sammenhæng i dagspressen. Men der er faktisk mange gode kræfter og initiativer. Flere af dem kan komme op til overfladen med crowdfunding, siger formand Steffen Damsgaard i pressemeddelelsen.

Samme reaktion kommer fra De Samvirkende Købmænd (DSK), som nu har indgået et samarbejde med Lendino for at udbrede kendskabet til crowdfunding og netværkslån.

- Vi bliver ofte kontaktet af købmænd, der har fået nej af bank og/eller realkreditinstitut til nødvendige investeringer, og her kan crowdfunding være redningen, der samtidig skaber større lokal opbakning til butikken, siger administrerende direktør i DSK, John Wagner.

LÆS OGSÅ: Købmandskæde ekspanderer for 50 mio. kronerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD