Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Købmand klar til at bryde video-lov: Vil fange tyve

Afstemning

Bør det være lovligt for butiksejere, at offentliggøre billeder af tyve og røvere online?

Ja, det er kun rimeligt at vise billeder af de kriminelle
 
Måske, men kun i særligt grove tilfælde
 
Nej, det bør fortsat alene være politiets opgave
 
Ved ikke
 
Friday den 24 March 2017 kl. 10:20 - Kilde: TV Syd

Efter to røverier overvejer købmand at frigive overvågning fra butikken, selvom det er ulovligt. - Må overveje at tage straffen, siger han.

På det seneste har der været flere sager, hvor danskere er kommet i klemme, efter de ulovligt har frigivet overvågningsbilleder på de sociale medier af forskellige gerningsmænd uden politiets tilladelse.

Og forbuddet ser vitterlig ud til at sætte butiksejerne i et dilemma. For skal man begynde at handle på egen hånd, hvis politiet ikke frigiver optagelserne?

På et halv år har Min Købmand i Stenderup været udsat for to røverier. I begge tilfælde ligger indehaveren, Brian Duedal, inde med videoovervågning, som kan være med til at opklare forbrydelsen. Men politiet har ikke frigivet dem med det samme, skriver TV Syd.

- Hvis det kan være med til, at jeg skåner mine unge mennesker for at få sådan en oplevelse i fremtiden, så må jeg overveje, om jeg må tage straffen og offentliggøre dem alligevel, siger Brian Duedal til TV Syd.

Efter tv-stationen talte med Brian Duedal, har politiet dog endelig offentliggjort videoen af det første røveri - et halvt år efter, det fandt sted. Det har givet en række nye tip fra befolkningen, melder Jydske Vestkysten.  

På optagelsen har gerningsmanden en grov fremtoning og truer den ansatte med et skydevåben, men han er stadig ikke fundet. 

Butiksejer fik bøde

I januar kom det frem, at en butiksejer i Silkeborg fik hjælp fra det lokale handelsliv til at betale en bøde på 3.500 kroner for ulovlig deling af overvågningsbilleder.

Efter en tyv havde stjålet en dyr jakke, lagde butiksindehaveren Henrik Thomsen billeder ud på Facebook af gerningsøjeblikket. Det førte til, at en 23-årig kvinde blev sigtet i sagen.

Hun valgte dog at sende en politianmeldelse tilbage den anden vej, fordi hun var blevet udstillet på de sociale medier, skrev SilkeborgNyt tidligere på året.

- Politikerne bør kigge på det – hvorfor straffe en person for noget, man forsøger at beskytte, altså i det her tilfælde deres forretning, sagde Martin Jensen fra butikken Click, som støttede Henrik Thomsen, til TV2.

Dansk Folkeparti har nu fremlagt et lovforslag, som skal gøre det nemmere at frigive overvågningsbilleder.

LÆS OGSÅ: Indsamling betaler speciel bøde for butiksejer

Læs hele artiklen på TV Syd


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD