Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Fri planlov: Danskerne frygter butiksdød

Foto: detailfolk.dkFredag den 20 februar 2015 kl. 10:46 af: Freja Thorbech

75 procent af danskerne frygter butiksdød, hvis planloven liberaliseres, som Venstre fornyligt har foreslået, viser en ny undersøgelse.

Det kan få konsekvenser for det lokale butiksliv, hvis Venstres forslag om at liberalisere planloven gennemføres, mener mange danskere.

LÆS OGSÅ: Venstre vil gøre op med planloven

75 procent erklærer sig i hvert fald helt eller delvist enige i, at flere hypermarkeder eller storcentre vil medføre stigende butiksdød i landdistrikterne. Det viser en meningsmåling fra Megafon, som De Samvirkende Købmænd har fået gennemført i dagene efter Venstres forslag en planlovsliberalisering.

Vægter lokale butikker højt

Samtidig viser undersøgelsen, at 82 procent af vælgerne lægger stor vægt på tilstedeværelsen af lokale dagligvarebutikker, når de vælger bopæl. Til sammenligning lægger 40 procent stor vægt på, at der er en skole i lokalområdet, mens 58 procent har samme vurdering om kollektiv trafik. 

Hos De Samvirkende Købmænd, der har taget initiativ til undersøgelsen, vurderer adm. direktør John Wagner, at resultatet er en advarsel fra vælgerne til Venstre.

- Vælgerne vil bevare den fintmaskede butiksstruktur og frygter butiksdød, hvis kommunerne uden begrænsninger kan tillade nybyggeri af flere storcentre og hypermarkeder, sådan som Venstre foreslår. Derfor: Jo før, der skabes ro om detailhandelsbestemmelserne, desto bedre for investeringerne i de lokale butikker og for fortsat bosætning i de mindre byer. siger han i en udtalelse.

LÆS OGSÅ: Landsret: JYSK driver ulovlig forretningFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD